Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Komerciāli veiksmīgo erotisko romānu autore Karīna Račko nomainījusi uzvārdu – turpmāk viņa būs Gleitnere. Uzvārda maiņai nav nekāda sakara ar jaunām laulībām – rakstniece par savu izvēlējusies pašas dzimtā sastopamu uzvārdu, portālam "Delfi" saka Gleitnere.

Slavu pašmāju grāmatniecībā rakstniece kaldināja ar vārdu Karīna Račko – ar to parakstīti visi septiņi līdz šim tapušie erotiskie dižpārdokļi. Račko ir viņas bijušā vīra uzvārds; pēc desmit laulības gadiem pāris pērnvasar šķīrās.

Piektdienas vakarā vietnē "Instragram" viņa vēstīja: "Es neesmu tā, kas biju, un vairs nebūšu tā, kas esmu šobrīd, tiklīdz mirklis būs pagājis. Mainība, attīstība, izaugsme – tas ir dzīves skaistākais ceļojums!"

Sarunā ar portālu "Delfi" Gleitnere skaidro, ka nomainītais uzvārds ir ar lībiešu saknēm: "Gleitnere ir mans dzimtas uzvārds, ko izvēlējos pieņemt aiz mīlestības pret saviem vecvecākiem, kuru vairs nav šajā pasaulē. Šis uzvārds simbolizē manas lībiešu saknes, senču spēku un sīkstumu, un esmu lepna, ka beidzot varu to nēsāt oficiāli. Jā, Karīnas Račko vairs nebūs," saka viņa.

Atbrīvojoties no bijušā vīra uzvārda, viņa vēlējusies tādu uzvārdu, kas pilnībā atbilst identitātei, tāpēc nav ņēmusi meitas uzvārdu Kopmane, ar kuru šad tad bija manāma preses slejās. "Kopmane ir mana tēva uzvārds un, tā kā viņš mani nekad nav audzinājis, neizjūtu to kā savu," portālam "Delfi" paskaidroja Gleitnere.

Gleitnere ir septiņu erotisko romānu autore, pēdējais – "Es neesmu tava" – iznāca pērnā gada rudenī. Gleitneres iepriekšējās grāmatas iepriekšējās grāmatas tikušas pārdotas 50 000 - 60 000 eksemplāros, gūstot Latvijas mērogam neraksturīgus panākumus.

Pēc šķiršanās no vīra rakstniece pārcēlusies uz Ventspili un ikdienā strādā par zobārsti klīnikā "Zinta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!