Foto: DELFI

Aģentūras Mis Latvija direktore Inta Fogele (attēlā pa kreisi), kura gadiem uzskatīta par galveno skaistuma konkursu rīkotāju Latvijā, jau vairākus mēnešus ir tuvu izmisumam - viņas pašas audzēkņi, nekaunīgi izmantojot Fogeles vārdu, tagad sākuši rīkot savus konkursus, lēnām izstumjot Fogeli no aprites.

Ilgus gadus Fogeles vārds bija galvenais, kas figurēja pašmāju skaistumkonkursu biznesa nišā. Kad konkursu organizēšanā pirms pāris gadiem iesaistījās Elita Drāke, organizējot konkursu omītēm, un māsas Kubasovas, rīkojot Mis un Misters Ogre, Fogele jau sāka spert zibeņus par to, ka dāmas ielauzušās viņas lauciņā.

Pēdējo mēnešu laikā kļuvis pavisam traki - sarunā ar DELFI Izklaidi Fogele sūdzas, ka jau vairākās Latvijas pilsētās vietējos skaistuma konkursus pašrocīgi sākuši rīkot vietējie entuziasti, Fogelei atstājot vien godu saukties par priekšsēdētāju.

Vēl trakāk - dažos no konkursiem Fogele pat netiek laista iekšā, kā tas bijis ar vecmāmiņu skaistuma konkursu.

Kā spriež Fogele, šādā veidā ļaudis, kas pēkšņi uzmetas par konkursa rīkotājiem, tiek pie iespējas nopelnīt žūksnīti "netīras" naudiņas. Peļņas vārdā tiekot aizmirsta skaistumkonkursu cēlā pamatideja.

"Tas, kas tagad notiek reģionos, ir, sorry, izvarota konkursa ideja. Reģionālos konkursus atbalsta vietējās pašvaldības. Bet vietējie organizatori, mani bijušie audzēkņi, pieņem pašvaldības naudas kā priekš nekomerciāla pasākuma, bet tad fiksi uzliek dārgas biļetes.

Jautājums - kur paliek pašvaldības dotā nauda? Te būtu darbiņš Valsts ieņēmumu dienestam," shēmu atklāj Fogele. Aģentūras Mis Latvija direktore ar šausmām vēro, kā šādas mantkārības dēļ krīt konkursu kvalitāte.

"Tikko notikušajā konkursā Balvos lielākā daļa žūrijas ko tādu darīja pirmo reizi, nefiga nesaprotot. Un tas, kas tur piedalījās - vispār zili brīnumi," par Mis un Misters Balvi stāsta Fogele. Līdzīgas lietas notiekot Gulbenē, Rēzeknē un Ogrē.

Kā atklāj Fogele - organizatori konkursos piedalīties aicina savus draugus no visas Latvijas, tāpēc neesot jābrīnās, ja, piemēram, konkursā Ogrē, uzvar cilvēks, kurš šajā pilsētā viesojas pirmo reizi, bet reāli dzīvo Balvos.

Trakākais esot tas, ka, rīkojot šos konkursus, visur tiek piesaukts Fogeles vārds, lai radītu lielāku respektu, kaut gan viņai ar to visu vairs neesot nekāda sakara.

Šī iemesla dēļ Fogele pieņēmusi radikālu lēmumu. Tā kā par galveno konkursu Mis un Misters Latvija atbildīga joprojām ir tikai un vienīgi viņa, Fogele izlēmusi dalībai pieņemt nevis, kā ierasts, reģionu uzvarētājus, bet gan atlasīt dalībniekus pati, izvērtējot atsūtītos pieteikumus.

Lai iekļūtu Fogeles skaistuļu superkomandā, jāsūta pieteikums un neprofesionālas bildes uz e-pasta adresi inta.fogele@inbox.lv. Fogele aicina potenciālos dalībniekus nesūtīt savus pieteikumus uz citiem epastiem, pat ja tie reģistrēti it kā ar viņas vārdu.

"Mani aplikuši ar feikiem pa visu perimetru," bēdīgi secina Fogele, atklājot, ka izveidoti pat vairāki sociālo tīklu viltus profili ar viņas vārdu skaisto jauniešu vervēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!