Foto: DELFI

Izdevniecības Mikrofona ieraksti vadītājs Guntars Račs un viņa laulātā draudzene Sintija Jenerte (abi attēlā) ir viens no saskanīgākajiem pašmāju šovbiznesa pāriem, bet pats Račs atklājis, ka iekarot tagadējās sievas sirdi nemaz neesot bijis tik viegli.

Sintiju viņš pamanījis jau 1988. gadā, kad pievilcīgā meitene uzvarēja konkursā Mis Rīga 88, kuru Račs kopā ar kolēģi no grupas Jauns mēness Aivi Kalvānu skatījies pa televizoru.

"Kad konkurss beidzās, nolēmām - esam taču forši džeki, brauksim ar kravas mašīnu tās skaistās meitenes aplūkot vaigā! Nebijām nekādi iesācēji, un pašiem likās, ka esam drusku atpazīstami," intervijā žurnālam Una atmiņās gremdējies Račs.

Toreiz gan līdz konkursa norises vietai viņam nav izdevies tikt, un Sintiju pirmo reizi klātienē viņš saticis desmit gadus vēlāk Arņa Medņa albuma prezentācijā, kurā viņš meitenei uzdāvinājis mazu viskija pudelīti un vēlāk sācis viņu lenkt, bet Sintija bijusi atturīga.

"Vēlāk es viņu aicināju uz Klaidermana koncertu operā, un man kārtējo reizi atteica. Bija vesela atteikumu sērija, kas, protams, raisīja interesi," stāstījis Račs.

"Tolaik Sintija uz mani skatījās ar stiprām aizdomām. Man bija ādas bikses, un tad vēl smēķēju. Tinu cigaretes, un Sintija domāja, vai tikai neesmu zālītes pīpētājs," atcerējies Guntars un atklājis, ka liktenīgs izrādījies viņa dzīvokļa numurs, uz kuru iecerētā reiz kopā ar māsīcu atnākusi.

"Toreiz Sintija ieraudzīja, ka mans dzīvokļa numurs ir 80, un iekšēji es pie sevis nodomāju - nu tu, meitenīt, esi iekritusi! Viņai 8. martā ir dzimšanas diena, Sintija konkursā uzvarēja 1988. gadā un astotnieku uztvēra kā liktenīgo zīmi. (..) Man paveicās, jo es dzīvoju dzīvoklī nr. 80," skaisto stāstu atklājis Račs.

Savu lomu Sintijas sākotnējā atturībā spēlējušas daudzās baumas, kas toreiz klejojušas par Raču - toreiz runāts, ka visi grupas Jauns mēness dalībnieki ir homoseksuāļi, tāpat baumots, ka Guntars patiesībā ir sirms, jo tolaik viņš balinājis matus.

Tiesa, intervijā žurnālam Una Račs nav slēpis, ka savulaik dzīvojis visai bohēmiski un pat izmēģinājis dažādas apreibinošas vielas.

"Mēs izlīdzējāmies ar vēl sliktākām lietām - relāniju, elēniju, dimedrolu, antidepresantiem un tamlīdzīgām vielām, kas, kā zināms, paredzētas pavisam citiem nolūkiem.

Riskējām nopietni sabojāt veselību. Protams, visu esmu izmēģinājis, bet savā ziņā man paveicās, jo beigu beigās vienmēr bija ļoti slikta pašsajūta pēc šo vielu lietošanas. Tāpēc es atteicos," spriedis Račs, kurš apreibināšanos pārtraucis, lai netiktu padzīts no grupas Jauns mēness.

"Īsi pirms braukšanas uz Ameriku koncerttūrē man paziņoja - vēl viens gadījums, kad mani pieķers kaut ko lietojam, un būšu ārā no grupas. Tas bija sāpīgi, jo es to visu darīju kopā ar pārējiem grupas biedriem," stāstījis Račs.

Viņš toreiz apņēmies pierādīt, ka nav nekāds "vārgais puisēns" un atmetis niekošanos ar apreibinošām vielām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!