Foto: Vida Press

Lielbritānijas karalis Čārlzs III palūdzis princi Hariju un viņa kundzi Meganu atbrīvot Frogmoras kotedžu – tā ir vieta, ko Harijs un Megana varēja saukt par savām mājām Anglijā, jo kotedža ir vienīgais Saseksas hercogiem piederošais īpašums prinča dzimtenē.

Frogmoras kotedža atrodas Vindzoras pils teritorijā – tas ir īpašums ar 10 guļamistabām, un princis Harijs to saņēma kā kāzu dāvanu no nu jau mirušās karalienes Elizabetes II. Kad Harijs un Megana 2020. gadā pameta Kensingtonas pili, pāris apmetās šajā kotedžā līdz pat savai aizbraukšanai uz ASV. Frogmoras kotedža ir vienīgais Saseksu hercogiem piederošais īpašums Anglijā, bet nu viņiem lūgts šo namu atstāt.

Tagad nams tiek piedāvāts Jorkas hercogam Edrjū, bet Harijam un Meganai pilnībā jāizvācas. Harija un Meganas preses pārstāvis šo karaļa rīkojumu apstiprinājis kā patiesu, savukārt Bekingemas pils nekādus komentārus nesniedz, raksta BBC.

Tiek ziņots, ka pamest īpašumu viņiem palūgts jau janvārī – īsi pēc skandalozo memuāru "Spare" iznākšanas; grāmatā princis Harijs pamatīgi diskreditēja vai visus karaliskās ģimenes locekļus.

Harijs un Megana turpina dzīvot Kalifornijā, kur pošas iekarot jaunas šovbiznesa virsotnes. Viņiem tagad jāorganizē mantu aizvešana no Frogmoras.

Britu tabloīdi vēsta, ka princis Endrjū pagaidām nav noskaņots pārcelties uz Frogmoras kotedžu, viņš pats dzīvo tuvu esošā namā, kurā ir 31 istaba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!