Foto: Vida Press
Britu karaļnamam ir senas tradīcijas un gadsimtiem cienīts un ievērots protokols, kas nosaka, kā dažādās situācijā jāuzvedas. Saseksas hercogu pāris Harijs un Megana ne reizi vien jau apliecinājuši, ka ir sava ceļa gājēji un etiķetes smalkumiem pārāk lielu vērību nepievērš.

Nedēļas izskaņā Vindzoras pils Svētā Džordža kapelā notikušajās princeses Eiženijas un viņas mīļotā Džeka kāzās vērīgākie britu karaliskās ģimenes fani pamanījuši – Megana un Harijs pārkāpuši protokolu.

Kā vēsta izdevums "Time", ievērojot tradīcijas un hierarhiju, Saseksas hercogu pārim kāzu norises vietā pirmajiem bija jāļauj iesoļot Kembridžas hercogu pārim Viljamam un Katrīnai, jo viņi ir otrie rindā uz troni.

Harijs, kurš šajā rindā ir sestais, ar savu laulāto draudzeni šo kārtību ignorējuši – viņi uzreiz pēc ierašanās devušies iekšā Svētā Džordža kapelā, bet Viljams un Katrīna pie kāzu norises vietas piebraukuši vēlāk.

Atgādinām, ka septembra nogalē plašas diskusijas britu karaliskās ģimenes protokola smalkumu pārzinātāju vidū raisīja kāds pavisam ikdienišķs Meganas žests – viņa pati aizvērusi automašīnas durvis.

Amerikāņu aktrise Megana Mārkla kopš brīža, kad tika publiski paziņots par viņas un prinča Harija attiecībām, vairākkārt izpelnījusies kritiku par etiķetes neievērošanu. Pirmo reizi tas notika, kad pēc saderināšanās izziņošanas viņa kopā ar Hariju pozēja preses fotogrāfiem. Stila etiķetes ekspertus mulsināja fakts, ka aktrise nebija uzvilkusi zeķubikses, tādējādi klaji pārkāpjot karalisko ģērbšanās protokolu. Savukārt vēlāk nežēlastībā krita viņas glaunā cepurīte.

Vēlāk Megana atkal nonāca ļaužu valodās, jo pārkāpusi nerakstītu etiķetes likumu, kas paģēr, ka karaliskās ģimenes sievietēm, pildot oficiālos pienākumus, jābūt perfekti ieveidotai frizūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!