Foto: Publicitātes foto

Katram ir sava mūzikas izpratne, modes gaume un priekšstats par to kā un cik pamanāmam "Eirovīzijā" jābūt Latvijas pārstāvim Donam. Neiztrūkstošs šova elements vienmēr ir un būs arī vizuālais tēls, kam ir jābūt pamanāmam, gaumīgam, izpildītājam un dziesmai atbilstošam. Kā tas ir izdevies šogad, vērtē vietējie modes pazinēji.

Tēla autors šogad ir multimākslinieks Kašers, kurš konkursam Malmē un dziesmai "Hollow" par Donam atbilstošu izraudzījies tēlu kobaltzilā krāsā ar dzelžainu, tiesa no plastmasas tapušu, vēderpreses korseti. Kā autors stāstījis intervijā LTV, galvenais iedvesmas avots bijuši dziesmas vārdi: "Dziesma ir par personīgu cīņu, par iešanu cauri grūtībām, kalniem un lejām. Tā radās doma, ka viņš varētu būt kā gaismas bruņinieks, sava ceļa gājējs, celmlauzis. Principā tāds kā bruņinieks, kurš iet un stāsta savu stāstu par to, kā viņš jūtas un cenšas atrast sevi dzīves skaistajos un sliktajos mirkļos."

Tetovējumu uz galvas

Modes entuziasts Jaroslavs Barišņikovs, kuram nav sveša modes robežu un stereotipu pārkāpšana, komentē: "Atskatoties uz maniem kādreizējiem modes eksperimentiem, šis tērps ir salīdzinoši pieticīgs. Jaunības gados atļāvos daudz trakākas lietas. Varbūt Donam vajadzēja rokoperas "Lāčplēsis" tetovējumu uz galvas? Tas gan bija lielisks. Visa "Eirovīzijas" kampaņa ir patiešām glīti uztaisīta, tērps ir interesants, bet ne unikāls. Vēsturiski šādas korsetes ir bijušas gan modes namā "Alexander McQueen", gan "Mugler", no tendenču aspekta elektriski zilā krāsa gan nav aktuāla. Bet atkal jau ir jāatceras, ka runājam par skatuves tērpu un nevis ikdienas valkāšanai paredzēto garderobi. Ar konkrēto dziesmu, šķiet, tērps līdz galam "nelīmējas". Drīzāk piemērota būtu perfekti nostrādāta klasika, lai ir "dārdzīgi". Gadu garumā "Eirovīzijas" tērpu plejāde ir bijusi ļoti dažāda, un varbūt, ka arī mūsu Dons tiks pamanīts. To jau laiks rādīs."

No medbrālīša par Herkulesu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!