Foto: RIA Novosti/Scanpix
Šīs nedēļas sākumā Krievijas medijus pāršalca šokējoša vēsts – dziedātājas un aktrises Žannas Friskes (attēlā) ģimene apstiprināja baumas par to, ka 39 gadus vecā sieviete cīnās ar smadzeņu vēzi, un īsi pēc tam Krievijā uzsākta vērienīga līdzekļu vākšana smagi slimajai skatuves māksliniecei.

Līdzekļu vākšanas iniciators ir telekanāls Первый канал, kas izplatīja aicinājumu visus, kurus nav atstājusi vienaldzīgus traģiskā ziņa, sūtīt vārdu ЖАННА uz numuru 5541, tādējādi ziedojot 75 rubļus.

Dziedātājai un viņas ģimenei atbalstu izteikušas daudzas Krievijas šovbiznesa zvaigznes, kuras pašas jau ziedojušas naudu Friskes ārstniecības izdevumiem, kā arī aicinājušas to darīt visus Friskes talanta cienītājus.

Vērienīgā kampaņa guvusi milzu atsaucību - nepilnas diennnakts laikā izdevies savākt vairāk nekā 48 miljonus rubļu jeb pusotru miljonu ASV dolāru, bet kampaņas organizatori sola, ka tā nauda, kas netiks izmantota Friskes vajadzībām, nonāks labdarības fondu rīcībā un tiks virzīta bērnu ārstniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!