Foto: AFI/Privātais arhīvs

Uz jautājumu, kurš ir visu laiku populārākais dziedošais bērns Latvijā, daudzi bez minstināšanās atbildēs, ka tas ir Dzintars Čīča.

Lai gan Čīča izaudzis par brašu jaunekli un svētdien, 28. janvārī, atzīmē 25 gadu jubileju, daudziem vēl joprojām pirmā asociācija, dzirdot viņa vārdu, ir mazais saules apspīdētais zēns un lipīgais hits "Tu esi vasarā".

Savu slavas virsotni Čīča sasniedza nepilnu desmit gadu vecumā, vēlāk par sevi atgādinājis gan dažādos čigānu mūzikas projektos un solo tūrēs, gan tādos televīzijas šovos kā "Koru kari" un "Izklausies redzēts", tomēr, kā savulaik atzinis pats puisis, daudzi viņu "laikam mūžīgi sauks par mazo Dzintariņu".

Ar dziesmu "Tu esi vasarā" zēns 2003. gadā piedalījās pirmajā starptautiskajā bērnu "Eirovīzijā" un ieguva 9. vietu, kas arī ir labākais Latvijas pārstāvja sasniegums šajā muzikālajā sacensībā.

Pēdējos gados Čīča pievienojies to pulciņam, kuri iztiku devušies pelnīt svešumā. Kādu laiku padzīvojis Krievijā, pirms vairākiem gadiem Dzintars devās uz Angliju. Tur brašais jauneklis bija atradis mīlestību, ar kuru kopā atgriezās dzimtajā zemē. Lai gan pamalē jau bija dzirdami kāzu zvani, bet saskaņā ar čigānu tradīcijām abi jau skaitījās precēti, jaunieši tomēr pašķīrās, un pērnā gada rudenī puisis devās atpakaļ uz Angliju.

Jaunākās ziņas liecina, ka puisis, kurš, starp citu, pēdējo gadu laikā paguvis dūres iemēģināt arī profesionālajā boksā, tur strādā "Amazon" interneta veikala klientu apkalpošanas centrā.

Tiesa, viņš nav aizmirsis par saviem faniem Latvijā un februārī un martā dosies vērienīgā Latvijas tūrē. Turnejas gaidās dziedātājs pavisam nesen saviem faniem bija sarūpējis īpašu pārsteigumu – videoklipu dziesmai "Bučas jums" –, kas nevienu nespēja atstāt vienaldzīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!