Foto: Privātais arhīvs

Jau otro reizi pāris mēnešu laikā par upuri garnadžiem kritusi skaistā un talantīgā dziedātāja Katy Tindemark (attēlā). Mākslinieci rudenī apzaga Parīzes varmākas, bet tagad viņa no zagļiem cietusi tepat Rīgā, iepirkšanās centrā Domina.

Katy pieredzētajā kā pamācošā stāstā der ieklausīties ikvienam rīdziniekam, jo māksliniece atklāj, ka zagļi, kuri uzdarbojušies Domina tirdzniecības centrā, izmantojuši pārdomātu shēmu.

"Meitene ar puisi kopā pārī strādā. Profesionāļi darbojas, kamēr cilvēks uzlaiko apavus. Mērot apavus, noliku somu uz grīdas. Kamēr meitene man neļāva mierīgi nokļūt blakus tiem vai citiem apaviem, puisis sēdēja netālu no manas somas," sarunā ar DELFI Izklaidi atceras Katy.

Māksliniece atminas, ka aizdomīgā meitene izlikusies mērām neskaitāmus apavu pārus, bet tad pēkšņi nozudusi, neko tā arī neizvēloties. "Es vēl padomāju - kāda uzbāzīga meiča, savādi, ka viņi tā pēkšņi aizgāja.

Kad gāju pie kases samaksāt par izvēlētājiem apaviem, secināju, ka pazudusi mazā soma, kura man aizvieto maku un kurā glabāju naudu, kartes, dokumentus, tiesības, atslēgas," stāsta māksliniece.

Viņa var salīdzināt abas zādzības, par kuru upuri kļuvusi pēdējā laikā, un secinājumi nav Latvijai iepriecinoši. "Ja no Parīzes saņēmu visu atpakaļ, šajā gadījumā neatguvu neko. Šodien paziņas no Stokholmas atveda pasi vismaz, jo ID kartes arī vairs nav," stāsta Katy.

Zagļu guvums bijis 70 eiro skaidrā naudā, taču zaudējums māksliniecei ir neizmērojami lielāks. Jātērē laiks visu dokumentu atjaunošanai, taču skumjākais, ka Katy dokumentu nozagšanas dēļ nevar apciemot savu meitiņu, pie kuras bija plānojusi lidot tieši šodien.

"Šodien bija jālido pie meitas uz Stokholmu, bet nekā, nevaru. Mīļie zagļi - kāda laime jums ir darīt cietiem nelaimi? Es no tiem 70 eiro nabadzīgāka nepalikšu, bet pie meitas aizlidot šodien gan nevaru.

Biju sapirkusi viņai saldo popkornu, kāda nav Zviedrijā, mazā ļoti gaidīja. Somu turēju pusatvērtu, nu tāda uzticīga cilvēkiem esmu," skumji pasmaida gaišā sieviete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!