Foto: DELFI

Pašmāju deju mūzikas izpildītāja Liene Bronuša jeb LieneCandy (attēlā) ikdienā iecienījusi dažādus ēdienus, taču īpaši viņai garšo salāti.Turpinot rubriku, kurā pazīstami latvieši iesaka savas mīļākās receptes, Liene atklāj, kā pagatavot vasarīgus salātus.

"Viena no manām iemīļotākajām receptēm ir salāti, kuru sastāvā ir dažādas salātu lapas, baziliks, tomāti, gurķi, garneles, siers un balzamiko mērce. Iespējams, kādam šķitīs, ka šis ēdiens nav nekas oriģināls, taču galvenais, ka tas ir garšīgs," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta dziedātāja.

Salātu pagatavošana ir pavisam vienkārša - saplūkā salātu lapas, sagriež tomātus un gurķus, apcep garneles un sarīvē sieru.

"Visas sastāvdaļas sajauc kopā, pievieno baziliku un pārlej ar balzamiko mērci. Var arī izmantot bazilika mērci," pamāca Liene.

Kā atklāj dziedātāja, viņa bieži gatavo mājās, taču ēdiena pagatavošanā viņa ievēro vairākus principus, kuri palīdz uzlabot organisma kopējo pašsajūtu un veicina vielmaiņu.

"Es ievēroju paleodiētu, kura paredz, ka uztura bāzi veido zivis, dārzeņi, olas, gaļa, sēnes, zaļumi, rieksti un saknes, bet no ēdienkartes jāizslēdz piena produkti, graudaugi, milti, sāls un cukurs. Ievērojot šos principus, esmu iemācījusies pagatavot dažādu garšīgus ēdienus," lepojas dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!