Foto: F64

Pēdējā laikā, pateicoties dalībai Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē, pastiprinātu uzmanību ieguvusi nopelniem bagātā latviešu skatuves māksliniece Olga Rajecka (attēlā). Tiesa, publiskajā telpā ne tikai tiek apspriestas viņas muzikālās gaitas, bet arī privātā dzīve, kas dziedātājai raisījis visai lielu neizpratni.

Jau vēstīts, ka Olga šogad debitēja Eirovīzijas dziesmu konkursā, un nacionālās atlases pusfinālā viņa ieguva tiesības uzstāties arī finālā, kurš 22. februārī norisināsies Ventspilī, un Rajeckas priekšnesums jau kļuvis par vienu no favorītiem uz uzvaru.

Tiesa, drīz vien mākslinieces izpildītajai kompozīcijai Saule riet (Take Away) analītiskākie mūzika eksperti "piešuva" plaģiātismu, un dzirdīgas ausis šajā kompozīcijā saklausīja zviedru dīdžeja Avicii deju hita Wake Me Up iezīmes.

It kā ar to vēl nebūtu gana, dzeltenie mediji ar vērienu ķērušies klāt arī dziedātājas privātās dzīves iztirzāšanai. Publiskajā telpā sākušās runas, ka Rajecka pārtraukusi attiecības ar ilggadējo draugu, par sevi 22 gadus jaunāko Gintu Mauliņu, un uzsākusi romānu ar 42 gadus veco skaņu inženieri Ivo Bankavu, kas raisījis veselu diskusiju vētru.

Izdevumā Vakara Ziņas viņa jau nodēvēta par ģimeņu jaucēju, jo Bankava bijusī draudzene it kā esot stāvoklī, bet viņš sievieti pametis Rajeckas dēļ. Tāpat izskanējušas arī runas, ka Ivo Olgai izteicis bildinājumu. Tiesa, dziedātāja šīs runas nav nedz apstiprinājusi, nedz noliegusi, tādēļ baumas turpina uzņemt apgriezienus.

Vēl jo vairāk šīs runas pastiprina fakts, ka Bankavs ir viens no tautas deju ansambļa Līgo, kurš Eirovīzijā uzstājas kopā ar Olgu, dalībniekiem. Tāpat jāpiemin arī, ka šī gada sākumā Rajecka izklaidējās Valmieras naktsklubā Multiklubs, un kompānijā bija arī Ivo. Savukārt pērnā gada decembrī viņa mikroblogu vietnē Twitter paziņoja, ka atkal ir iemīlējusies.


Tiesa, pati mūziķe sociālajos tīklos paudusi visai lielu neizpratni par milzīgo uzmanību, kas pēdējā laikā viņai pievērsta. Tā, piemēram, vienā no saviem pēdējiem ierakstiem tviterī Olga pavēstījusi, ka, palasot, ko dzeltenās preses žurnālisti par viņu raksta, pašai mūziķei radies iespaids, ka pat Hitlers bijis labāks cilvēks nekā viņa.


Tāpat māksliniece paironizējusi arī par interneta komentāriem, kuri viņai veltīti. Pēc viņas vārdiem, arī uz šo anonīmo komentētāju viedokļu fona Hitlers, salīdzinot ar viņu, bijis labs cilvēks, un vienā no saviem ierakstiem māksliniece arī paudusi nostāju, ka "stipri cilvēki visu saka acīs, bet pārējie virina savu muti aiz muguras".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!