Foto: DELFI

19. aprīļa pēcpusdienā izskanēja baumas, ka izpildītāju konkursā Jaunais vilnis Latviju šogad pārstāvēs talantīgā Samanta Tīna (attēlā). Māksliniece atklāj, ka cīņa par vietu konkursā bijusi ļoti sīva un viņa līdz pēdējam nav bijusi droša par to, vai iekļūs laimīgo sešpadsmitniekā. Taču nu ir oficiāli zināms – Samantai izdevies.

"Varu oficiāli apstiprināt to, ka šogad pārstāvēšu Latviju Jaunajā vilnī," DELFI Izklaidei apstiprina Samanta. Lai arī baumas par šādu iespējamību viņa saviem faniem sociālajos tīklos pačukstējusi jau vakar, Samanta atklāj, ka nav vēlējusies tās oficiāli apstiprināt, jo līdz pēdējam nekas nav bijis skaidrs.

"Pirmajā atlasē bijām pieteikušies kopā ap 200 cilvēkiem no dažādām valstīm. No Latvijas bijām trīs. Pēc pirmās dienas, kas bija ilga, gara un smaga, tika nosaukti kādi 20 labākie. Taču mums uzreiz pateica – nesapriecājieties, jo priekšā vēl rītdiena.

Tas bija milzīgs stress un atbildība. Un, jā, starp šiem 20 bija tādi, kuri bija vienīgie no savas valsts, taču galu galā netika apstiprināti dalībai konkursā," atklāj Samanta.

Māksliniece sevi Maskavā notiekošajā atlasē reprezentējusi ar divām dziesmām – savu šī gada Supernova hitu We Live for Love, kuru papildinājis spēcīgais šovs ar zaļo kleitu, kā arī Led Zeppelin slaveno Immigrant Song.

Samanta nekaunas atklāt to, ka emocijas, iekļūstot starp labākajiem, bijušas tik spēcīgas, ka viesnīcā viņa ļāvusies laimes asarām. "Viens no maniem dzīves sapņiem tagad ir piepildīts," tā Samanta.

Talantīgā dziedātāja apzinās, ka ļaudis mēdz jaukt konkursu Jaunais vilnis vienā maisā ar dažādiem politiskiem notikumiem Krievijas sakarā, kā dēļ nereti tiek kritizēti arī mākslinieki, kas tur piedalās. Samantai ir gatava atbilde visiem šiem kritiķiem.

"Kāda starpība, kur notiek šis konkurss, es uz to brauc, lai pārstāvētu Latviju. Es eju pasaulē ar savas valsts vārdu, un es darīšu visu, kas manos spēkos, lai manas valsts vārds izskanētu skaisti.

Tā ir mana dzīve un mana karjera. Es esmu gadiem mērķtiecīgi gājusi uz turieni, kur esmu tagad, un, ziniet, tas nav viegli. Lai jau ļaudis mēļo, taču tiem, kuri to dara, iesaku vispirms ielūkoties pašiem savos dārziņos, bet tikai pēc tam meklēt pēc akmens citur," augsti paceltu galvu iet turpina un turpinās talantīgā Latvijas pārstāve.

Plānots, ka Jaunais vilnis šogad Sočos norisināsies no 3. līdz 9. septembrim. Muzikālās sacīkstes organizatori jau apsolījuši, ka par godu konkursa 15 gadu jubilejai būs sarūpēti vairāki pārsteigumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!