Foto: AFP/Scanpix/LETA

Uz modes un dzīvesstila žurnāla "Vogue" britu versijas vāka pirmo reizi 106 gadus ilgajā žurnāla iznākšanas vēsturē būs redzams vīrietis viens pats – oktobra numura vāku rotās 26 gadus vecā aktiera Timoteja Šalamē fotogrāfija, žurnāla mājaslapā vēsta tā galvenais redaktors Edvards Eninfuls.

Eninfuls, kurš par britu "Vogue" galveno redaktoru kļuva 2018. gadā, raksta, ka arī iepriekš vīrieša fotoattēls greznojis žurnāla vāku – pirmais bijis austriešu aktieris Helmuts Bergers, taču viņš uz 1970. gada "Vogue" jūlija numura vāka bijis redzams kopā ar aktrisi Marisu Bērensoni.

Laikā, kopš pats Eninfuls ķēries pie britu izdevuma stūres, uz žurnāla vāka arī ir bijuši vīrieši, piemēram, no 2020. gada septembra numura vāka kopā ar modeli Adovu Abovu uz lasītājiem nolūkojies futbolists Markuss Rašfords.

Tomēr izdevuma galvenais redaktors līdz šim esot apzinājies, ka viņa vadītais žurnāls domāts sievietēm. Viņam gan arī arvien vairāk kļuvis skaidrs, ka mode ne vienmēr darbojas atbilstoši seniem stereotipiem.

"Vai tiešām katrs garderobes priekšmets paredzēts dzimumam, ar kuru tu identificējies? Šaubos," raksta Eninfuls. Mūsdienās sekss un mode ir vairāk par pašizteiksmi un personisko dabiskumu, par to, lai apģērbs liktu justies labi. "Tātad vīrietis uz žurnāla vāka? Varbūt es gaidīju īsto cilvēku," atzīmē Eninfuls, piebilstot, ka gaidījis arī īsto brīdi, kad tas varētu notikt brīvi un bez piepūles.

Redaktors atzīmē, ka jaunākā "Vogue" numura vāka zvaigzne – 26 gadus vecais Šalamē – pēdējos piecos gados strauji devies pretī Holivudas slavas virsotnēm, jau sākot ar nomināciju ASV kinoakadēmijas balvai "Oskars".

Tāpat Šalamē seko modes cienītāji – viņa tēls iedvesmo gan sievietes, gan vīriešus, turklāt aktieris "vienkārši ir viņš pats" – tēls nav Holivudas un modes speciālistu veidots, lai iepatiktos, piemēram, tīņiem vai omēm, raksta Eninfuls.

Kā ziņots, Šalamē iepriekš atzinis, ka nav sociālo mediju cienītājs un dzīvot sociālo mediju laikmetā ir grūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!