Foto: Vida Press

Lielbritānijas Kino un televīzijas mākslas akadēmijas (BAFTA) ceremonijā kā katru gadu uz sarkanā paklāja kāpa pasaules līmeņa kinozvaigznes un ne tikai. Zīmīgi, ka šogad dreskods paredzēja māksliniekiem valkāt apģērbu no videi draudzīgiem materiāliem, turklāt tērps drīkstēja būt jau iepriekš vilkts un no senām dizaineru kolekcijām.

Apbalvošanas ceremoniju Londonā pagodināja arī Kembridžas hercogu pāris, Katrīnai izvēloties Aleksandra Makvīna krāšņo tērpu no 2012. gadā radītas kolekcijas.

Vienlaikus pasākumā mirdzēja arī visjaunākā mode, speciāli BAFTA ceremonijai radīti tērpi. Daudzas aktrises izvēlējās kombinēt ļoti vieglus audumus ar smagnējo un šobrīd tik aktuālo samtu. Tērpu modē šogad vērojama arī lielāku un mazāku volānu izmantojums.

Izdevums "Vogue" kā labas gaumes piemērus atzīmē Zoju Kravicu, kura burtiskā nozīmē mirdzēja Īva Senlorāna kleitā. Uzmanību izpelnījās arī Šarlīze Terona ar efektīgi dekoltētu tērpu, taču Džonija Depa meita Lilija Roza sarīkojumā ieradās gluži vai kaila, vien melnu mežģīņu klāta.

Ārzemju mediji kā ne parāk izdevušos piemēru min aktrises Ellas Belinskas tērpa izvēli, kas esot kā "oversize omīšu pidžama", bet par īstenām šausmām nodēvēts Sindarellas Balthazaras melnais mētelis ar zelta izšuvumiem.
Foto: Vida Press

Jau vēstīts, ka BAFTA ceremonijā šogad triumfēja Sema Mendesa filma "1917"; par labāko aktrisi atzīta Renē Zelvēgere, bet labākā aktiera gods tika Hoakimam Fīniksam par lomu filmā "Džokers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!