Foto: DELFI/Privātais arhīvs/Publicitātes foto
Pagājušajā nedēļā valsti pāršalca negaidīts skandāls – izšķīrušies Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš un aktrise Dārta Daneviča, kuri pēdējā gada laikā bija radījuši omulīgu iespaidu: darbīgi katrs savā jomā, kopīgs mazulis, runas par precēšanos... Taču izrādās, ka viņi jau kādu laiku dzīvo šķirti, un abu kopīgā mazuļa māte Kaimiņu vaino vardarbīgu attiecību piekopšanā. To, ka Kaimiņš nav gluži viegls partneris, šonedēļ vēsta arī žurnāls "Privātā Dzīve".

Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča sava dēla Kaupo tēti Artusu Kaimiņu vaino emocionālā vardarbībā un ilgstošā pazemošanā, un šobrīd jūtas atvieglota, tikusi no vīrieša vaļā. Abiem ir kopīgs bērns, kas nokļuvis vecāku strīda krustugunīs, taču, kā izriet no vecāku vēstītā sociālajos tīklos, starp Kaimiņu un Daneviču ir noslēgta vienošanās par zēna aprūpi. Par konflikta eskalāciju vēstījām šeit.

Tikmēr izdevums "Privātā Dzīve" šīs nedēļas publikācijā izveidojis Kaimiņa bijušo mīļoto sieviešu portfolio. Viena no viņām – aktrise Kristīne Belicka – ir publiski paudusi, ka, pateicoties Kaimiņam, savlaicīgi aptvērusi, kādu vīrieti sev blakus nevēlas. Viņi bija pāris pirms vairāk nekā desmit gadiem un kopā sabija apmēram sešus mēnešus.

"Esmu pateicīga Artusam, ka tik agri sapratu, kādu cilvēku sev blakus vairs nevēlos. Neesmu mazohiste, man nepatīk, ja mani pazemo, žņaudz un sit," – to Belicka teica interneta raidījumā "Dž. Spot" pagājušajā gadā. Toreiz aktrise pauda cerību, ka bijušais draugs jaunajās attiecībās varētu būt nobriedis, sakārtojis sevi, sapratis savas kļūdas. Bez Danevičas Belicka ir vienīgā no Kaimiņa bijušajām dāmām, kuras norādījušas uz iespējamu vardarbību attiecībās. Citas kādreizējās partneres klusē.

Šobrīd 41 gadu vecais Artuss Kaimiņš nekad nav bijis precējies, taču bildinājuma izteikšana viņa pieredzē ir. 2016. gadā viņš bija saderinājies ar tobrīd psiholoģijas studenti, tagad praktizējošu jomas speciālisti Natāliju Bartuševicu. Pāris savas attiecības publiskoja ap Līgo svētkiem, bet jau tā paša gada novembrī izskanēja runas, ka meitene Kaimiņu pametusi. Pēc tam abi tomēr kliedēja šīs baumas, publiski aizejot uz teātri, tomēr drīz vien deputāta līgava patiešām attiecības izbeidza. Abi bija kopā apmēram pusotru gadu. Pirms diviem gadiem Natālija izgāja par sievu uzņēmējam Alvim Ledskalniņam un nu bauda laimīgu ģimenes dzīvi; viņa pārgājusi vīra uzvārdā.

Taču senāk, pēc attiecībām ar aktrisi Belicku, Kaimiņš bija ieskatījies slavenā Leiškalnu klana atvasē Dārtā. Šīs draudzības izjukšanas iemesls tā arī nekļuva zināms – Leiškalne teica, ka analizēt neko nevēlas. Tobrīd Kaimiņš politikā vēl nebija iesaistījies, 2011. gadā viņš bija aktieris, kurš pilnu krūti izdzīvoja filmas "Kolka cool" panākumus. Dārta Leiškalne 2016. gadā apprecējās ar uzņēmēju Juri Fogelsonu, ģimenē aug vairāki bērni.

Pēc šīm attiecībām Kaimiņš sagājās ar tobrīd kanāla "RīgaTV 24" žurnālisti Paulu Muzikanti. Abu mīlasstāsts ilga no 2014. gadam līdz 2016. gada sākumam. Muzikante nekad nav publiski izteikusies par attiecībām ar Kaimiņu. 2020. gadā Muzikante Dubaijā apprecējās, tur arī dzīvo un audzina mazuli.

Kaimiņa attiecību kontā ir arī draudzība 2018. gadā ar angļu valodas speciālisti Jeļenu Soboļevsku, taču šis bija īss romāns. Abi iepazinās rindā uz "Prāta vētras" koncertu un drīz vien sāka dzīvot kopā. Tā gada rudenī pāris paspēja nosvinēt Latvijas simtgadi Rīgas pilī, taču šis romāns nebija ilgs un beidzās bez publiska Soboļevskas komentāra.

Neviena no Artusa Kaimiņa bijušajām draudzenēm, atskaitot Belicku un Daneviču, nav publiski komentējusi viņa iedabu privātajā sfērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!