Foto: Vida Press

Par krievu estrādes karali dēvētais Filips Kirkorovs ticis gāzts no dārgākā skatuves mākslinieka troņa. Saskaņā ar Kremļa kontrolētā medija "Komsomoļskaja Pravda" ziņām, viņu apsteidzis dziedātājs Grigorijs Ļepss.

Jaunais mērījumus par vislabāk apmaksātajiem krievu šovbiznesa elementiem veikts pēc viņu izcenojumiem gada nogales svinībās, proti, cik par savu uzstāšanos Ziemassvētku un Jaunā gada svinībās prasījuši skatuves mākslinieki.

Honorāra apjoma ziņā pirmo reizi Filipu Kirkorovu apsteidzis Grigorijs Ļepss – viņa cena par vienu vakaru bijusi gandrīz deviņi miljoni krievu rubļu jeb aptuveni 120 000 eiro. Savukārt Kirkorovs gada nogalē maksājis 6,7 miljonus rubļu jeb apmēram 90 000 eiro par vienu ballīti.

Tiesa, publikācijā netiek precizēts, vai izcenojuma mērījumos ietvertas viesizrādes ārzemēs, vai runa ir tikai par uzstāšanos Krievijā.

Ļepsam pa pēdām seko dziedātāji Irina Allegrova un Stass Mihailovs, kuru honorārs gada nogalē bijis 7,5 miljoni rubļu.

"Komsomoļskaja Pravda" analizē Ļepsa izrāvienu šādi: izrādās, viņam par labu nākuši skandāli, kuros viņš pērn iesaistījās. "Ļepss tagad ir pirmais numurs Krievijas šovbiznesā, viņš uzstājas izpārdotās zālēs. Ļepss iemieso tādu normālu krievu veci, kurš var izvicināt dūres, ja vajag, un pēc tam konfliktu nolīdzināt tā, it kā nekas tāds īpašs nemaz nebūtu bijis".

Atgādināsim, ka decembra sākumā Ļepss, būdams kunga prātā, pie bāra Sanktpēterburgā saplūcās ar kādu vīrieti, kurš izrādījās ierēdnis. Kautiņā cietušajam tika salauzts deguns. Ārdīšanās dzērumā gan nav mazinājusi Kremļa mīlestību pret Ļepsu, jo šis dziedātājs tika "bīdīts" visos Kremļa kontrolēto TV kanālu Jaungada šovos.

Krievijā Ļepss oficiāli iekļauts tā dēvēto "patriotisko mākslinieku" sarakstā. Latvijā, Lietuvā un Ukrainā viņam iebraukšana liegta jau vairākus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!