Foto: AP/Scanpix/LETA
Šonedēļ prese visā pasaulē aizgūtnēm ziņoja par Lielbritānijas prinča Harija un viņa kundzes Meganas it kā piedzīvotajām šausmām – pa Ņujorkas ielām divu stundu garumā viņu automašīnai pakaļ dzinušies paparaci fotogrāfi, gandrīz izraisot traģēdiju. Medija "New York Post" publicists Duglass Marejs vērš uzmanību uz nesakritībām šajā stāstā. Viņaprāt, Saseksas hercogi kārtējo reizi vēlas pievērst sev uzmanību. Arī taksometra šoferis, kurš vedis hercogus, noliedz publiski izskanējušo versiju.

"Šonedēļ Ņujorkā ieradās divi nevēlami ārzemnieki. Iespējams, esat dzirdējuši par Harija un Meganas lielo nakti pilsētā," savā slejā raksta Marejs.

Publicists uzskaita visas nesakritības hercogu pasniegtajā versijā par to, ka pēc kādas balvu pasniegšanas ceremonijas Hariju, Meganu un viņas māti divu stundu garumā vajājuši paparaci fotogrāfi; šajā laikā gandrīz notikušas vairākas sadursmes un būtu varējuši ciest vairāki cilvēki. Jāatgādina, ka prinča māte Diāna 1997. gadā gāja bojā avārijā, bēgot no preses, un princis ne reizi vien teicis, ka viņu biedē šāda scenārija atkārtošanās.

"New York Post" publikācijā skaidro, ka hercogu pāris, visticamāk, ir samelojies vai vismaz krietni pārspīlējis Ņujorkā notikušo. Ka abi izvēlējušies nepareizo pilsētu savam stāstam, jo tik dramatiska pakaļdzīšanās varbūt ir iespējama Losandželosā, taču ne Ņujorkā. Iemesls – Ņujorkā satiksme nemitīgi ir sastrēgusi.

"Katrs ņujorkietis zina, ka pakaļdzīšanās šajā pilsētā ir neiespējama. Protams, ir iespējams dirnēt mašīnā divas stundas. Bet vai ir iespējama vajāšana? Piedodiet, nē. Katrs ņujorkietis jums pateiks, ka tā ir d*ršana," skarbs ir autors.

Viņa rīcībā ir arī videomateriāli, kas apliecina – taksometrs, kurā sēdēja Harijs, Megana un viņas māte, burtiski stāvējis uz vietas. Tas kustējies tik lēni, ka cilvēki būtu varējuši no auto izkāpt un doties tālāk kājām. Mediji aprunājušies arī ar taksometra šoferi Sukčarnu Šingu (attēlā), kurš apstiprinājis, ka satiksme Manhatanā bijusi lēna, savukārt viņa pasažieri "nervozi un uztraukušies".

Kādā brīdī pie takša pieskrējis paparaci fotogrāfs ar kameru. "Viņš uzņēma kadrus, pastāvēja pie durvju stikla un viss," atceras šoferis. Harijs un Megana lūguši viņus nogādāt policijas iecirknī apmēram 15 minūtes pēc tam, kad viņi taksī iekāpuši. Tad viņi pārkāpuši citā taksometrā, kas nogādājis augstdzimušos līdz viņu viesnīcai.

Marejs savā slejā raksta, ka Harijs un Megana tikai klaigā par to, ka vēlas norobežoties no publicitātes un cīnās par savu privātumu, kaut patiesībā trešdienas vakara notikumi rādot, ka pāris alkst publicitātes. "Visticamāk, tas viss tika iestudēts viņu nākamajai "Netflix" sērijai. Šķiet, ka Megana turpina iemīto taciņu, lai tiktu atzīta par vislielāko cietēju pasaulē. Bet viņi tam izvēlējās nepareizo pilsētu," raksta ņujorkietis.

Marejs piemetina, ka Ņujorkā ļaudis ir steidzīgi, satiksme lēna, nevienam nav laika. Harijs un Megana, iespējams, cerējuši, ka visa pilsēta apstāsies līdz ar viņu ierašanos, taču tā nav noticis.

"Pagājušajā nedēļā pie kādas viesnīcas sapulcējās bariņš cilvēku. Piestāju pavaicāt, ko tad gaida? Kāds garāmgājējs zināja teikt, ka tur laikam atbraucis Kianu Rīvss. Viņš tikai paraustīja plecus un devās tālāk," ņujorkiešu attieksmi pret slavenībām raksturo publicists. "Losandželosā tas ir citādāk. Tur pilsēta apstājas, ja kādā restorānā ierodas zvaigzne. Tur uzreiz paparaci ieskauj. Bet Ņujorkā šīs lietas tā nestrādā," viņš zina teikt.

Jāpiebilst, ka arī Ņujorkas policijas rīcībā nav ziņu, ka Manhatanā būtu notikusi kāda pakaļdzīšanās ar dramatiskām sekām.

Arī aktrise Vūpija Goldberga pasmējusies par hercogu pārstāvja teikto saistībā ar "gandrīz katastrofu", kurā iekļuvuši viešņas. Goldberga atzīmē, ka pāra runasvīrs būs sajaucis pilsētas: "Ņujorkā ir tā, ka visi visur ierodas vienlaikus, apdzīt nav iespējams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!