Foto: AFP/Scanpix/LETA
Izdevniecība "Latvijas Mediji" latviešu valodā izdos Lielbritānijas prinča Harija sarakstīto dzīvesstāstu "Liekais", kas pie lasītājiem nonāks gada otrajā pusē, informēja izdevniecībā.

Izdevniecība "Latvijas Mediji" līdz šim ir izdevusi Sāras Bredfordas sarakstītās Lielbritānijas karalienes Elizabetes II un Velsas princese Diānas biogrāfijas. Šobrīd sagatavošanā ir prinča Filipa biogrāfija, kas pie lasītājiem dosies jau šī gada maijā.

"Delfi" jau vēstīja, ka Saseksas hercogs par darījumu ar izdevniecību "Penguin Random House" saņēmis apmēram 20 miljonus dolāru. Grāmtatas faktiskais autors ir rakstnieks Džons Džozefs Mēringers. Par viņa sadarbību ar princi vairāk var lasīt rakstā "Kas patiesībā sarakstīja prinča Harija skandalozo grāmatu".

Grāmata "Liekais" atklāj dziļi intīmas karaliskās ģimenes iekšējās lietas, tostarp tādas, kas skar citu cilvēku privātumu. Nu visa pasaule zina, ka gan Harijs, gan Viljams ir apgraizīti vīrieši. Tāpat var lasīt par spriedzi attiecībās starp Meganu un hercogieni Katrīnu, tostarp publiskojot viņu savstarpējās īsziņas, par prinča Viljama fizisku ņirgāšanos par brāli, par karaļa Čārlza asajiem izteikumiem, arī par nemitīgām instruktāžām, ko un kā vajadzētu vai nevajadzētu darīt Harijam ar sievu, un tā tālāk.

Lielāko skandālu izsaukusi viņa "atzīšanās", ka dienesta laikā Afganistānā princis esot nošāvis 25 talibu kaujiniekus, lai gan nerakstītais ētikas kodekss paredz, ka militāristi ar nogalināto skaitu nelepojas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!