Foto: Lauris Vīksne

Sestdien vēlu vakarā tika noskaidroti Latvijas Televīzijas veidotā autoru un izpildītāju konkursa "Supernova" pirmie divi finālisti. Apkopojot skatītāju balsojumu un žūrijas pārstāvju lēmumu vienādās attiecībās, tapa zināms, ka finālā iekļuvuši Edgars Kreilis ar dziesmu "Younger Days" un Liene Greifāne ar "Walk the Talk". Visas tiešraides garumā sociālajos tīklos dedzīgi tika apspriests uz skatuves notiekošais.

Nācijai jau atkal bija ko teikt – gan par septiņiem izpildītājiem, kas kāpa uz skatuves, gan par konkursa jaunajiem vadītājiem, gan par žūriju, gan par skaņas kvalitāti, vizuālo noformējumu un tērpiem.

Lai gan par gaumi strīdēties ir muļķīgi, ļaudis "Twitter" tīklā nevienprātīgi vērtēja to, ka pirmajā kārtā uzvaras laurus plūca Greifāne un Kreilis, kuru, starp citu, savā "Supernovas" rezultātu prognozē kā vienu no favorītiem bija minējis arī "Eirovīzijas" eksperts Edgars Bāliņš.

Šogad konkursa vadīšana uzticēta Dagmārai Legantei un Justam Sirmajam, tomēr ne visi skatītāji bija pārliecināti, ka šī bijusi "Supernovas" organizatoru veiksmīgākā izvēle.

Tika prātots, ka vadītāji uz skatuves neizskatās saskanīgi, citiem traucēja abu vecuma un auguma atšķirība, bet vēl kāds nebija apmierināts ar Justa mīņāšanos, kas, pēc dažu interneta komentētāju domām, nozīmēja tikai vienu – viņš pirms tiešraides laikam aizmirsis pačurāt.

Žūrijas pienākumus šogad pilda Rūdolfs Budze jeb Dzj Rudd, Jānis Lūsēns un Jolanta Gulbe-Paškeviča. Pirmajā tiešraidē viņiem piebiedrojās konkursa pagājušās sezonas uzvarētāja Agnese Rakovska. Arī pār viņu galvām sociālajos tīklos bira krietna deva kritikas.

Tomēr visvairāk apspriesti tika dalībnieki un viņu priekšnesumi, un īpaši dedzīgi mēļots tika par Lienes Greifānes iekļūšanu finālā. Žūrija viņas priekšnesumu slavēja, uzsverot, ka viņas izpildījums ir galvas tiesu pārāks un profesionālāks par citiem dalībniekiem. Atzinīgi vārdi tika veltīti arī viņas popsīgajai dziesmai. Savukārt "dīvāna eksperti" nespēja tikt gudri, vai viņa pelnījusi vietu finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!