Foto: DELFI

Pēc tam, kad šova Lauku sēta dalībniece Ingūna Stapāne medijos izbļaustījusies, ka saimniece Valentīna Roziņa (attēlā), pie kuras viņa pēc šova palikusi darbā, esot viņu apkrāpusi, saimniece vairs nespēj klusēt. Valentīna atklāj, kas norisinājies viņas saimniecībā pēc šova noslēguma.

Gatava aizstāvēt sevi tiesā

"Izlasot to, ko Ingūna sastāstījusi, esmu burtiski sašauta. Esmu gatava tiesāties par apmelošanu," sarunā ar DELFI Izklaide emocijas neslēpj Valentīna. Viņa atklāj, ka viss, ko Ingūna sastāstījusi žurnālam Kas Jauns, esot meli. Un Valentīnas vārdus atšķirībā no Ingūnas pļāpāšanas var apstiprināt oficiāli dokumenti.

Vispirms jau Ingūnas žēlabām par it kā necilvēcīgajiem apstākļiem un netīrību saimniecībā pretī var likt Pārtikas un veterinārā dienesta regulāro pārbaužu rezultātus.

"Ik pusgadu saimniecībā viss tiek pārbaudīts līdz pēdējam sīkumam, nekad nav bijis problēmu. Piecas dienas atpakaļ tieši bija pārbaude.

No desmitiem rītā līdz trijiem visu pārbauda līdz sīkākajai adatiņai. Viss kārtībā," ar oficiāliem dokumentiem sevi un savu saimniecību aizstāvēt gatava Valentīna.

Savukārt to, ka Ingūna ne tikai saņēmusi par darbu nopelnīto, bet pat tikusi pie papildus labumiem, var apliecināt darba līgums. "Darba līgumā rakstīta stundas likme - 2,20 eiro. Darba nebija daudz - aptuveni četras stundas dienā," var pastāstīt saimniece.

Trīs mēnešu vietā vien trīs saraustītas nedēļas

Ingūnas vaimanāšana par trim nostrādātiem mēnešiem no rīta līdz vakaram Valentīnai šķiet vairāk kā šokējoša. Saimniece atklāj pavisam citu ainu. "Tikai tagad aprit trīs mēneši kopš šova filmēšanas noslēguma. Sanāk, ka Ingūnai vēl vajadzētu būt pie manis. Bet patiesībā pēdējo reizi viņu šeit redzēju 22. septembrī.

Ingūna atnāca pie manis strādāt 4. augustā. Divas nedēļas viņa bija mierīga. Vienīgi pa to starpu vēl bija aizbraukusi pēc ogām. Tad viņa uz divām nedēļām pazuda.

21. septembrī man ir dzimšanas diena, tāpēc uz 19. aicināju visus šova dalībniekus ciemos. Man bija darba pilnas rokas gatavojieties, tāpēc uzrunāju Ingūnu. Prasīju, vai negrib atkal atbraukt pastrādāt.

Svinības notika sestdienā, ceturtdienā viņa tomēr atbrauca palīgā. Jau no sākuma bija tāda uzvilkta. Darbu padarīja, bet, kad šovisti atbrauca, atteicās līst ārā un atpūsties kopā ar pārējiem," atceras Valentīna, atklājot, ka šova dalībnieki mēģinājuši draudzīgi aicināt Ingūnu nākt bariņā, bet viņa nez par ko ietiepusies.

Otrdienā pēc ballītes Ingūna no saimniecības aizbraukusi un atpakaļ vairs nav rādījusies. Tā ka pat bērns var aprēķināt to, ka nekādi trīs nostrādāti mēneši tur nesanāk - ar pārtraukumiem nostrādātas labi ja trīs nedēļas.

Apzagusi slaucēju, lamājusi strādnieces un savu māti

Par Ingūnas sūdzēšanos, ka viņai it kā nav ļauts atvilt elpu un parunāties ar citiem strādniekiem, Valentīnai arī ir šovmenei ne visai glaimojošs stāsts. Saimniece atklāj, ka Ingūna ar kolēģiem komunicējusi ļoti rupjā manierē un pat aizskārusi citus strādājošos.

Valentīna atceras, ka strādniecei Aismai Ingūna esot visādi "kompostrējusi smadzenes" un nemitīgi apcēlusi vienkāršo lauku sievieti. Savukārt pavisam nelāgi komunikācija ar Ingūnu beigusies slaucējai.

"Ingūna sūdzējās, ka saimniecībā viņai nav iespēju skatīties sporta spēles. Abas ar slaucēju sameta kopā 60 eiro un nopirka dekoderi. Protams, pēc tām pāris nedēļām Ingūna pazuda ar visu dekoderi. Sanāk, ka viņa vēl slaucēju apzagusi," šausminās saimniece, kura Ingūnas daļu par dekoderi bija iemaksājusi viņas vietā - to naudiņu Ingūna gan paguvusi vismaz daļēji atstrādāt.

Viņu šokējusi arī Ingūnas attieksme pret māti. "Kā vien Ingūna pasauca, mātei vajadzēja vest viņai cigaretes. Viņa savu māti nemitīgi apsaukāja tādos vārdos, kādus pat izrunāt kauns. Bet viņas māte ir pavisam normāla, veca lauku sieviņa. Kā Ingūnai nav kauna," neizpratnē par šovmenes rupjo attieksmi ir Valentīna.

Uz Ingūnas neadekvāto uzvedību Valentīnai norādījis arī vīrietis, kurš brauc uz saimniecību pēc piena. Saimniece novērojusi, ka Ingūnai ir problēmas ar alkohola lietošanu, kas lielā mērā arī saasinājis viņas jau tā agresīvo uzvedību.

Piesavinās 90 kilogramus smagu cūku

Valentīna pieļauj iespēju, ka Ingūna, kā algu par padarīto saņemot cūku, ne tikai pamatīgi vinnējusi, bet pat saņēmusi algu dubultā, apkrāpjot pati savu māti. Izrādās, ka cūku Ingūnas mamma sākotnēji vēlējusies nopirkt, bet Ingūna visu iegrozījusi tā, ka gaļu paturējusi kā savu algu.

"Nokāvām cūku, aizvedām uz viņas mājām. Ienesām cūku klētī. Ingūnas mamma mums jautāja - vai Ingūna atdevusi naudu par šo gaļu," atceras Valentīna, pieļaujot iespēju, ka mamma meitai iedevusi naudu, kuru tā iebāzusi pati savā kabatā, sakot mammai, ka tā ir samaksāta par gaļu.

Valentīna par 90 kilogramus smago cūku nav saņēmusi ne kapeikas. Ņemot vērā, cik reāli maksā 90 kilogramus smags cūkas kautķermenis, tā sanāk pat ļoti dāsna atlīdzība par trīs nedēļu darbu pa pāris stundiņām dienā. Turklāt tie nav visi finansiālie izdevumi, ko Valentīna nu var norakstīt uz Ingūnas rēķina.

"Visa tā viņas vadāšana turp un atpakaļ - līdz Lejasciemam ir apmēram 120 kilometru attālums, parēķiniet, cik tur iziet benzīnā. Vienu dienu bija atbraukusi arī viņas meita. Drusku papļāva, ķiršus nolasīja.

Ingūna uzreiz metās kliegt, ka meitai vajagot naudiņu skolai. Es aiz mīkstas sirds 50 eiro iedevu. Redzot, kā Ingūna man tagad par to visu atmaksā, esmu sašauta. Šai sievietei ir dziļas problēmas. Viņa ir slima alkoholiķe.

Man tā gribētos viņu tagad nolikt pie staba un publiski izkaunināt. Ar varu neviens viņu uz šovu nevilka. Kā bijusī Lauku sētas dalībniece centos šova laikā nodrošināt dalībniekiem labus apstākļus, un neviens cits par neko nav sūdzējies.

Tāpēc esmu nikna par to, ka viena klaidone un dzērāja te sākusi bļaustīties. Esmu gatava sevi aizstāvēt tiesā," sevi un saimniecību apmelot neļaus Valentīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!