Foto: Publicitātes foto

Pēc Saimnieks meklē sievu ceļojuma sērijas noskatīšanās daļa tautas piktojas uz simpātisko Gundu Jandavu (attēlā ar Ģirtu Brumsonu). Latvijas seksa un attiecību eksperts Edgars Toretto, kurš iepriekš bija paredzējis pāra kāzas, metas aizstāvēt meiteni un atklāt – viņš Ģirta personībā pamanījis baisus zemūdens akmeņus.

"Man jau no paša sākuma likās, ka starp Ģirtu un Gundu kaut kas varētu izveidoties. Un, jā, es joprojām palieku pie tā, ka viņiem būtu sanācis, ja Ģirts arī dzīvē būtu turpinājis būt tāds pats, kā viņš sevi parādīja šova sākumā - džentlmenisks un galants. Bet diemžēl ceļojumā viņa maska krita," sarunā ar DELFI Izklaide analizē Toretto.

Pat pieredzējušo ekspertu pārsteidzis tas, cik ļoti Ģirts, pie kura brauca ciemos meitenes, atšķīrās no Ģirta, kurs devās ceļojumā ar sevis jau izraudzīto līgaviņu Gundu.

"Man kļuva skaidrs viņa motīvs. Vai pamanījāt, ka 34 gadus vecais Ģirts jau no paša sākuma uzsvēra, ka viņam var rakstīt arī ļoti jaunas meitenes, un atlasē viņš no piecām izvēlējās trīs jaunākās?

Ir tādi vīrieši, kuri apzināti izvēlas jaunas un nepieredzējušas meitenes, jo ar viņām ir viegli manipulēt. Viņām var piestāstīt pilnu galvu, likt "atmaksāt" randiņos iztērēto naudu. Gunda šova sākumā šķita mazliet naiva, un Ģirts uz to uzķērās. Viņš sprieda, ka izvēlēsies šo meiteni, un viņa viņam pilnībā pakļausies, viņš viņu apprecēs un varēs kontrolēt katru sievas soli," izsecinājis Toretto.

Tomēr saimniekam nācies vilties. Gunda saviem 20 gadiem izrādījusies ļoti pieaugusi, ar savu redzējumu par dzīvi un savām ambīcijām.

"Viņa nav no meitenēm, kas pazemos sevi, pakļaujoties veča vēlmēm," uzsver Toretto. Eksperts spriež, ka daudz ietekmējusi vecuma starpība. Viņš pieļauj, ka saimnieks jau pirms ceļojuma pieprasījis no Gundas par daudz, bet ceļojumā viss sasniedzis kritisko punktu.

"Abi pirms tam bija uz randiņiem, gan jau pabučojās, pieļauju, ka saimnieks gribēja pamīlēties. Gunda ir jauna meitene, jāņem vērā, ka viņa varētu vēlēties attiecības veidot palēnām, uzreiz nelēkt Ģirta gultā un neprecēties. Iespējams, viņa viņam atteica, un viņu tas saniknoja - meitene atļaujas viņam nepakļauties. Tāpēc Ģirts izvērsa pret viņu īstu morālo teroru," analizē eksperts.

Kā lielisku piemēru viņš min abus citus pārus, kuru ceļojumi tajā pašā sērijā tika parādīti - Egilu Langovski un Zani, kā arī Jāni Šmitu un Antru.

"Arī Egila Zane ceļojuma laikā atvērās ļoti lēnām un savas emocijas nepauda. Egils kā īsts džentlmenis gaidīja un neko neuzspieda. Kad Zane beigās pateicās viņam par ceļojumu, saimnieks izteica prieku, ka Zane braukusi ar viņu un teica, ka nav vajadzības pateikties.

Pat seksa kārais Šmits neizmantoja iespēju paprasīt Antrai kādu seksuālu samaksu par braucienu, bet vienkārši baudīja laiku ar šo meiteni.

Ģirts savukārt nemitīgi uzsvēra, ka viņš Gundu paņēmis ceļojumā, tātad viņai viņam par to ir jāatmaksā. Viņš nemitīgi lika justies Gundai vainīgai par to, ka viņš viņu paņēmis līdzi, bet viņa, lūk, nesmaida tik daudz, cik viņam gribētos! Ģirts nemitīgi centās likt Gundai justies vainīgai, uzkarināt visu atbildību viņai.

Bet tikai un vienīgi pats Ģirts ir atbildīgs par savu izvēli! Ja īsts vīrietis uzaicina sievieti ceļojumā, tas ir viņa lēmums, un meitenei nav par to nekādi jāatmaksā. Vīrietis nedrīkst no savas ceļa biedrenes par to neko pieprasīt pretī. Īsts vīrietis. Ģirts šajā gadījumā absolūti nerīkojās kā vīrietis," analizē Toretto.

Eksperts spriež, ka Latvijas tauta, iespējams, ir pieradusi pie stereotipa - smuka, jauna, padumja meitene un vecāks vīrietis, kurš par visu maksā. Tāpēc skatītāji uzreiz nespēj pieņemt to, ka Gunda atļaujas nerīkoties pēc šī stereotipa un nepazemo sevi.

"Ģirts ir manipulators, bet Gunda viņam nepakļāvās. Par spīti saviem 20 gadiem, meitene saglabāja stingru nostāju un nedancoja pēc bagātā veča stabules. Jā, vienā brīdī meitene salūza, bet arī no šīs situācijas viņa izgāja ar cieņu, cik nu tas šajā situācijā bija iespējams.

Ģirts bija iecerējis pazemot Gundu, bet beigās ar savu rīcību pazemoja pats sevi visas Latvijas priekšā," rezumē Toretto. Eksperts pauž atbalstu Gundai un aicina meiteni nesalūzt negāciju priekšā, savukārt citām pašmāju zeltenēm pamācīties no Gundas spēju nepakļauties katram biezāka maciņa īpašniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!