Foto: Publicitātes foto

Rudenī pie skatītājiem atgriezīsies pavāra Mārtiņa Sirmā (attēlā) raidījums Sirmais. Kulta ēdieni, kura veidošanas ietvaros ēdienu meistars apceļojis pasauli un paviesojies vairākās valstīs, lai iepazītu citu zemju nacionālos gardumus un gūtu iedvesmu jauniem gastronomijas brīnumiem.

Pirmajā raidījumā, kurš Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā tiks demonstrēts 24. oktobra vakarā, Sirmais stāstīs par saviem piedzīvojumiem Gruzijā, kura tiek uzskatīta par vīna īsteno dzimteni.

Šī zeme var lepoties ar tradīcijām bagātu vietējo virtuvi, kuras aizkulisēs ielūkojies arī populārais latviešu pavārs. Jaunās sezonas pirmajā raidījumā Sirmais pārraides skatītājiem mācīs gatavot čurčhelu - gardu našķi, kurš taisīts no īpaši saldas vīnogu sulas un riekstiem.

Pavārs un raidījuma filmēšanas komanda nekur citur pasaulē līdz šim nebija sastapušies ar tik lielu viesmīlību, atvērtību un cilvēku dāsnumu - Gruzijā ciemiņus uzskata par īpašu dāvanu un tie vienmēr tiek uzņemti pie bagātīgi klāta galda.

Skatītājiem kopā ar Sirmo būs iespēja izbaudīt šašliku, hinkaļu un hačapuri ēšanu, kā arī nebeidzamu tostu uzsaukšanu, dzerot Gruzijas vīnus.

Savukārt nākamajās Sirmais. Kulta ēdieni epizodēs tiks vēstīts par lasi Norvēģijā, zemesriekstiem Gambijā, grieķu salātiem Grieķijā un kebabiem Turcijā. Īpašs stāsts tiks veltīts arī Latvijai un mūsu rupjmaizei, kura iemantojusi slavu pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!