Konkursa Supernova viens no līderiem Justs Sirmais (attēlā) īsi pirms fināla kritis nežēlastībā. Sazvērestības teoriju vērpēji izplata informāciju par it kā negodīgu Justa bīdīšanu un plosās, ka dziesma Heartbeat esot plaģiāts – tā atgādinot pagājušā gada Eirovīzijas uzvarētāja Mansa Zelmerlēva dziesmu Heroes. Justs atklāj, ko par to visu domā.

Sarunā ar DELFI Izklaidi Justs godīgi atzīstas – viņš jūtoties visai dīvaini, dzirdot runas par to, ka viņa uzvara jau ir paredzama.

"Tās visas prognozes, runas, ka man nav konkurentu, protams, kaut kādā ziņā ietekmē. Es personīgi cenšos par to nedomāt un motivēt sevi darbam, nedalot, kurš man jāpārspēj, kurš ne. Vienkārši domāju par maksimāli labu priekšnesumu. Neieslīgstu pārdomās par to, kā, kurš un kam," atklāj Justs.

Puisis smejoties stāsta, ka ielās tiešām izjūt pastiprinātus apkārtējo skatienus, taču līdz šim popularitāte viņam sagādājusi tikai patīkamus brīžus – atbalstītāji nereti pienākot un izsakot kādu laba vēlējumu.

Savukārt uz tiem, kuri internetā vērpj sazvērestības teorijas un runā, ka viņa dziesma nošpikota no pagājuša gada Eirovīzijas uzvarētāja, jaunais talants īpaši neiespringst.

"Es domāju, ka tas ir tā – ja cilvēkiem vairāk nav, ko pateikt, viņi sāk šos salīdzinājumus ar dziesmām. Manuprāt, Heartbeat skanējums ir pavisam savs.

Jā, ja mēs skatāmies tā kopumā – abām dziesmām ir viena mērķauditorija, abi izpildītāji kā personāži esam līdzīgi. Protams, tādā ziņā vienmēr var atrast paralēles. Bet es uzskatu, ka dziesma ir krasi atšķirīga no stila, kādā ir ieturēts Heroes, kas uzvarēja pagājušajā gadā.

Protams, ja grib saskatīt līdzību, to var saskatīt jebkur. Ja negrib – neredz. Es pats necenšos savu dziesmu salīdzināt ar citām – uzskatu, ka esmu unikāls, mana balss ir unikāla, dziesma ir unikāla," skaidro Justs.

Puisis uzsver – ja viņam būtu kaut mazākās aizdomas par to, ka viņa numurs varētu būt cita priekšnesuma kopija, viņš nemaz nebūtu piekritis piedalīties Supernova konkursā.

Raugoties uz iespējamo notikumu attīstību konkursa finālā svētdien, 28. februārī, puisis uzsver, ka nelauza galvu ne par konkurentiem, ne balsojumu.

"Lielākais konkurents sev esmu es pats. Gribu pārspēt pats sevi, izdarīt to, ko esmu iecerējis vai pat vēl labāk," uzsver Justs.

Atgādinām, ka līdz piektdienai, 26. februārim, par savu favorītu var balsot DELFI publikas simpātijas balsojumā šeit. Uzvarētājs saņems reklāmas kampaņu 2000 eiro vērtībā portālā DELFI savas profesionālās darbības un sasniegumu popularizēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!