Foto: Publicitātes foto

Šova Lauku sēta uzvarētājs Mārtiņš Ainis Roga (attēlā) tā vietā, lai priecātos par balvu, ceļojumu uz Brazīliju un 500 eiro dāvanu karti, sociālajos tīklos izvērsis niknu kampaņu, kurā norāda, ka balva esot par mazu. Šova veidotājus šāda uzvarētāja rīcība nepatīkami pārsteidz, jo īpaši tāpēc, ka Mārtiņš dāvanā saņēmis pat vairāk, nekā līgumā norādīts.

Kā noskaidroja DELFI Izklaide, šova formāta režisors Andis Mizišs ir ļoti nepatīkami pārsteigts par šī gada Lauku sētas uzvarētāja rīcību.

"Es pat nevēlos pazemoties tiktāl, lai Mārtiņam šajā situācijā kaut ko atbildētu. Tas, ko es varu uzsvērt – balva bija skaidri definēta jau no brīža, kad sāka iet šova pašreklāma. Tas bija ceļojums uz Brazīliju vienai personai, ko pats uzvarētājs nopelnīs ar savu darbu.

Mārtiņš šo balvu ir saņēmis pilnā apmērā," sarunā ar DELFI Izklaidi uzsver Mizišs.

Arī telekompānijas LNT, ar kuru Mārtiņš slēdzis līgumu par dalību Lauku sētā, pārstāvji DELFI Izklaidei var droši apstiprināt, ka Mārtiņa pretenzijas ir pilnībā nepamatotas. Visiem potenciālajiem šova dalībniekiem jau pirms līguma parakstīšanas detaļās izstāstīts, kas būs balvā uzvarētājam.

Šova veidotāji norāda, ka pirms līguma parakstīšanas dalībniekiem vēlreiz atgādināts: šogad viņi necīnās par traktoru, kā tas bija pagājušajā sezonā.

"Dalībnieki bija informēti, ka balvā ir ceļojums vienai personai uz Brazīliju, kā arī par to, ka balvu nevar samainīt pret ceļojumu uz citu valsti vai iegūt naudas izteiksmē," atklāj LNT pārstāve Ginta Bormane.

Līgumā, kuru parakstījuši dalībnieki, galvenā balva bijusi izrunāta vissmalkākajās detaļās. Šovmeņi tika informēti par to, kas tiks apmaksāts ceļojumā uzvaras gadījumā.

Dalībnieki tika informēti, ka par nokļūšanu līdz lidostai, potēšanos pirms brauciena un uzdzīvi galamērķī maksās viņi paši. Lai arī Mārtiņš tagad publiski plosās par to, ka ceļojumā viņam tiek nodrošinātas vien 12 brokastis, četras pusdienas un trīs vakariņas, izrādās, ka tas vispār bijis labas gribas žests no šova veidotājiem. Ceļojuma ietvaros barošana viņiem nemaz nebija jānodrošina.

Lauku sētas veidotāji jau savā starpā smīkņājot, ka Mārtiņam, kurš tagad pieprasa, lai uzdāvina ceļojumu arī viņa sievai, nekad nebūs gana, viņš turpinās pieprasīt vēl nez kādas ekstras, pastāvot uz to, ka viņam taču pienākas.

Visas DELFI Izklaide apjautātās ar Lauku sētu saistītās personas uzsver: nepastāv iespēja, ka kāds šova dalībnieks kaut ko varētu nebūt sapratis līgumā, kā dēļ tagad jūtas apkrāpts.

"Pirms līguma parakstīšanas visi tā punkti un nosacījumi tika izrunāti ar katru dalībnieku arī mutiski. Turklāt uzvarētājs saņēma arī patīkamu papildu balvu, lauku dzīvei noderīgas lietas 500 eiro vērtībā, kuras viņš varēja izvēlēties pēc savas patikas sponsora veikalā," atklāj Bormane.

Papildu balva līgumā, ko slēdza šova dalībnieki, nebija pieminēta. Tas bijis bonusiņš, kurš sākumā pat netika solīts. Tāpēc vēl jo vairāk Mārtiņam neesot jāsūkstās par to, ka "vezums" nav bijis gana liela izmēra.

Turklāt, kā atgādina šova veidotāji, "vezuma" izmērs atkarīgs no paša pircēja. Ja tiek iegādātas dārgākas mantas, "vezuma" izmērs, protams, būs mazāks. Ja Mārtiņš būtu izvēlējies lētākas mantas, iespējams, tās varētu sakraut pat divos "vezumos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!