Foto: Publicitātes foto

Garie ziemas vakari ir piemērots laiks, lai garlaicību īsinātu ar vēl neredzētiem kino darbiem, tāpēc savas iecienītākās filmas nosauc dīdžejs, mūziķis un modelis Markus Riva jeb Miķelis Ļaksa (attēlā).

Neraugoties uz aizņemto ikdienu, Markus labprāt atrod laiku, lai novērtētu savu iecienītāko režisoru un aktieru jaunākos veikumus, tomēr mūziķa mīļāko filmu topā ierindojies arī šis tas no kino klasikas.

"Viena no manām iecienītākajām filmām ir slavenā režisora Darena Aronofska filma Black Swan. Man patīk, kā šajā kinodarbā ir pasniegta analīze par māksliniecisko degsmi un atdošanos tam, ko tu dari. Īpaši tāpēc, ka tas darīts caur vienu no komplicētākajām mākslas formām - deju un baletu, kas pieprasa lielu disciplīnu.

Šo filmu esmu skatījies vairākas reizes un katru reizi gūstu arvien jaunas atziņas par mākslas nozari un arī sevi tajā. Īpaši novērtēju šajā filmā ieguldīto operatora darbu - kadrējumu un kopējo vizuālo kompozīciju," sarunā  ar DELFI Izklaide stāsta Markus.

"Viena no pēdējā laikā redzētajām filmām, kas mani ir iedvesmojusi, ir Skyfall. Džeimsa Bonda filmas mani ir aizrāvušas vienmēr, un tāda ir arī jaunākā šīs plejādes filma. Kino mani bieži iedvesmo arī muzikālo kompozīciju radīšanā, un slavenais Bonda filmu motīvs izmantots arī vienā no manām jaunajām dziesmām," atklāj mūziķis.

Tāpat Marku aizrauj arī trilleri: "Shutter Island ir ļoti drūma filma, bet tā noteikti neatstās vienaldzīgu. Arī šo filmu esmu skatījies vairākas reizes. Man patīk filmas, kuras ir psiholoģiski dziļas, kā arī novērtēju režisoru prasmi apmuļķot skatītāju tā, ka tikai filmas beigās atklājas, ka viss patiesībā ir citādāk nekā domāji sākumā."

"Interesanta ir arī filma In Time. Tā ir futūristiska un stilīgi veidota. Darbu raksturo lieliskas detaļas, un man patīk arī pats scenārijs un filmas kopējā koncepcija. Teicami vērtēju arī lielisko saspēli starp Džastinu Timberleiku un Amandu Seifrīdu," stāsta mūziķis.

Tāpat Marku iedvesmo arī kino klasikas darbi. "Filma West Side Story ir viens no stāstiem, kas palicis atmiņā saistībā ar manis paša profesionālo darbību - piedalīšanos Latvijas iestudējumā Vestsaidas stāsts. Ik pa laikam noskatos tā oriģinālo versiju, un man ļoti patīk sešdesmitajiem gadiem raksturīgā retro pieskaņa," atklāj mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!