Foto: AFP/Scanpix/LETA

Piektdien, 30. augustā, tapis zināms, kurā Nīderlandes pilsētā nākamgad tiks rīkots starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija 2020". Par pasākuma norises vietu izraudzīta Roterdama.

Jau vēstīts, ka nīderlandiešu raidsabiedrība NPO, sadarbojoties ar Eiropas Raidorganizāciju apvienību (EBU) no piecām Nīderlandes pilsētām, kas bija pieteikušas savu kandidatūru konkursa rīkošanai, šovasar atsijāja divas labākās un no pasākuma organizēšanas viedokļa izdevīgākās vietas – Roterdamu un Māstrihtu.

To, ka starptautiskie mūzikas svētki nākamgad notiks Roterdamā, plašākai auditorijai piektdien Nīderlandes nacionālajā televīzijā NPO 1 pavēstījis šī gada konkursa uzvarētājs Dankans Lourenss, vēsta "Eirovīzijas" fanu portāls "Wiwibloggs".

Nīderlandes pārstāvis, kurš ar dziesmu "Arcade" šogad maijā triumfēja "Eirovīzijā", kas notika Izraēlā, Telavivā, priekpilnos jaunumus pavēstījis visnotaļ emocionālā uzrunā.

"Vai galvenais ir parādīt mūsu valsts skaistumu Eiropai, varbūt pat visai pasaulei? Par ko tas viss patiesībā ir? Vai svarīgākais ir tas, kādi mēs esam kā cilvēki, mūsu daba, mūsu ieradumi?

Man personīgi svarīgākā vienmēr ir mūzika. Bet katram tas var būt jebkas cits. Tas, kas mums ir kopīgs. Tas, kas mūs dara atšķirīgus... Pilsētā, kurā nemaz nav nozīmes tam, ka esi atšķirīgs," klāstījis Lourenss.

Savukārt EBU pārstāvis norādījis, ka "Roterdama parādījusi lielu entuziasmu un atbildību, kā arī tai ir viss nepieciešamais, lai nākamgad maijā uzņemtu 40 valstu delegācijas".

Atgādinām, ka Latviju šogad konkursā pārstāvēja grupa "Carousel". Muzikālā apvienība uzstājās otrajā pusfinālā un nespēja kvalificētis lielajam finālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!