Foto: Publicitātes foto

Pirmdienas, 7. septembra, vakars Latvijā ir īsti svētki – TV3 uzsāk rādīt seriāla UgunsGrēks nu jau 14. sezonas sērijas. Sezonas atklāšanas sērijā skatītāji beidzot guva atbildes uz jautājumiem, kas tos nomocīja visu vasaru – kurš ir Sofijas slepkava un kur Kristas un Gata sakarā ir asinsgrēks. Savukārt sērijas beigās skatītājus gaidīja prieka vēsts.

UgunsGrēka jaunā sezona sākās ar negaidītu pavērsienu - policijas iecirknī kā apsūdzētais par Sofijas slepkavību sēdēja pats lietas izmeklētājs Guntis Beķeris. Guntis bija nodarbojies arī ar iepriekšējās sezonas noslēgumā plaši izvērsto Āboliņu un Felzenbaheru ģimeņu šantāžu.

Pats vaininieks atklāja, ka Sofijas nāve bijusi nelaimes gadījums. Skatītājiem tika piedāvāta iespēja vērot asinis stindzinošus "melnbaltos kadrus", kuros tika izskaidrotas nāvējošās šaudīšanās detaļas.

Tika parādīta baisa Gunta un Sofijas tikšanās, kurā viņa atzinās, ka gribot "nošaut Ievu". Sajukusī Sofija metās ap kaklu Guntim, lūdzoties, lai viņš palīdz atrast Ievu un īstenot baiso nodomu. "Ieviņai ir jāiet pie Dieviņa," baiso ieceri atklāja prātu zaudējusī Sofija.

Pāra maigošanās turpinājās ar cīņu par pistoli, kura, ieturot ziepju operu labākās tradīcijas, cīņas laikā izšāva, nogalinot Sofiju. Nabaga policists, nometis šaujamo turpat blakus līķim, meties bēgt, nejauši paķerot līdzi nošautās Sofijas somiņu. Tikpat nejauši ieraudzījis somiņā zibatmiņu ar slepenu informāciju, policists meties vērienīgos šantāžas priekos.

Uzreiz pēc šīs atklāsmes skatītāji, kuri visu vasaru bija mocījušies neziņā, tika apgaismoti arī asinsgrēka jautājumā, ar kuru noslēdzās sezona. Atklājās, ka Krista, ar kuru Gatis Āboliņš jau bija pieķerts gultas priekos, patiesībā ir viņa pusmāsa.

Gata tēvs esot "laidis pa kreisi" ar Kristas mammu, bet šī sieviete, saņēmusi zināmu summiņu, nosolījusies klusēt par sakaru un meitai tēva vārdu neatklāt. Taču vēlāk atklājās, ka viss nebūt nav tik vienkārši - Kristu apvij kāds vēl tumšāks noslēpums.

Sērijas beigās skatītājus pārsteidza īpaši priecīga vēsts. Atklājās, ka Fēliksa sieva Rusaločka ir stāvoklī. Fēlikss, saņemot šo ziņu, noģība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!