Foto: DELFI
Desmit attēlos par to, ar ko Eiropas Savienības turīgākās valstis atšķiras no trūcīgākajām, kā mainās valstu pozīcijas šajā IKP reitingā, un citiem aizraujošiem secinājumiem.

Vai bagātībā ir laime?

Lai kā dzejniekiem un budistiem to negribētos, šis attēls diemžēl parāda, ka ES valstis, kurām ir lielāks IKP uz iedzīvotāju, arī ieņem augstākas vietas Laimes indeksā. Savukārt trūcīgākā ES valsts Bulgārija ir ievērojami nelaimīgāka par citām valstīm. Patīkams izņēmums ir somi – pasaules laimīgākā tauta, kā redzams, ir tikai desmitā bagātākā ES. Vai somu fenomenam būs kāds sakars ar alkohola patēriņu uz vienu iedzīvotāju? To noskaidrosim pie šīs sērijas septītā attēla.

Vai turīgākos mazāk skāra Covid19?

Aina pamatā ir līdzīga laimes indeksam – turīgākie labāk pretojās mirstībai no Covid19. Izņēmums ir Kipra un Malta, kas, šķiet, liecina, ka salu valstīm ir vieglāk izolēties. Par uzslavu Latvijai jāsaka, ka mums ir mazāka mirstība nekā sešām valstīm ar lielāku IKP (kas gan visas ir Austrumeiropā – ko tas liecina par postsociālisma medicīnu?). Un nabaga, nabaga bulgāriem arī šajā rādītājā ir visbēdīgāk.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!