Foto: AP/Scanpix/LETA/ AFP/Scanpix/LETA

Ņemot vērā, ka pavisam nesen iznākusi 44. ASV prezidenta Baraka Obamas grāmata, nevar izslēgt iespējamību, ka nākotnē sagaidīsim arī kādu kinolenti, kas izstāstīs viņa dzīves līkločus no A līdz Z. Tad gan aktualizētos jautājums, kam uzticēt Obamas lomas atveidi. Kā intervijā Spīdijam Mormenam atklājis pats bijušais ASV prezidents, viņam nekas nebūtu pretī, ja viņa kurpēs kāptu reperis Dreiks, kurš šādu vēlmi jau izteicis agrāk.

"Es teikšu tā, Dreikam šķietami padodas viss, ko viņš vēlas," intervijā sacījis Obama. "Viņš ir ļoti talantīgs. Tāpēc, ja pienāks laiks un viņš būs gatavs…" Tāpat bijušais prezidents piebildis, ka par šādu lēmumu noteikti priecīgas būtu arī viņa meitas. "Kas, manuprāt, ir vēl svarīgāk, Dreiks saņemtu manas ģimenes "apstiprinājuma zīmogu". Paredzu, ka Malijai un Sašai nebūtu nekādu pretenziju."

Lai gan Dreiku lielākoties atpazīst kā mūzikas industrijas pārstāvi, kino un televīzijas ekrāniem viņš nav svešs. Šajā lauciņā viņš sevi iepazīstināja jauniešu seriālā "Degrassi: The Next Generation", kā arī "Charlie Bartlett". Taču vēlmi atveidot ASV prezidentu kādā filmā viņš pirmoreiz izteica intervijā "Paper" 2010. gadā.

"Es ceru, ka kāds drīz uztaisīs filmu par Baraku Obamu, jo tad es varētu viņu atveidot," toreiz sacīja Dreiks, piebilstot, ka prezidentūras laikā skatījies visas uzrunas. "Kad ieraugu viņu pa televizoru, nekad nepārslēdzu kanālu, koncentrēju skatu un uzmanīgi klausos viņa balsī. Es šobrīd neskolojos apzināti, jo neviens man nav neko piedāvājis, taču es jau tagad pievēršu sīkumiem uzmanību, lai, kad tā diena pienāks, man nebūtu jāsāk mācīties viņas runasveids."

Neskatoties uz to, ka Obamas tēls vairākkārt parādījies dažādās filmās un to iemiesojuši vairāki aktieri (piemēram, Devons Terrels un Pārkers Sojers), pilnmetrāžas biogrāfiskā žanra filma par viņa politisko karjeru nav tapusi. Novembrī grāmatu plauktos nonāca Obamas memuārs "A Promised Land", kas burtiskā tulkojumā liek noprast, ka stāsts būs par apsolīto zemi. Pirmajās 24 stundās pēc nonākšanas grāmatnīcu plauktos ASV un Kanādā tika pārdoti teju 890 000 grāmatas eksemplāru. Iespējams, kāds vēlēsies tajā lasāmo saturu pārvērst arī kinolentes scenārijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!