Foto: AFP/Scanpix/LETA

Džeredam Leto pamazām jāsāk notraukt putekļi trofeju plauktiņam, jo, ļoti iespējams, pavisam drīz tai būs jauns papildinājums. Par tēlojumu "Warner Bros." trillerī "The Little Things" Leto virzīts balvai "Labākā otrā plāna aktiera lomā". Jāatzīst gan, ka šis novērtējums un nominācija viņu pat nedaudz pārsteigusi, piebilstot – ilgi šaubījies, vai maz vēlas kārtējā filmā atveidot "slikto zēnu".

Jaunajā kinolentē "oskarotie" Rami Maleks un Denzels Vašingtons atveido policistus, kuri 1990. gada Losandželosā cenšas satvert tīklos sērjveida slepkavu. Ievāktie pierādījumi ar roku norāda Džareda Leto atveidotā Alberta Sparma virzienā, kura nevīžīgais izskats un savdabīgā humora izjūta nostāda viņu aizdomās turamo saraksta augšgalā. Taču, kā ļoti daudzas lietas "The Little Things", arī policistu pieņēmumi par Sparmu var nebūt pilnībā akurāti.

Nu tapis zināms, ka par savu tēlojumu Leto pretendē uz vēl vienu augstu apbalvojumu – "Zelta globusu" kategorijā "Labākais otrā plāna aktieris (drāmā)". Iepriekš Leto saņēma gan "Oskaru", gan arī "Zelta globusa" balvu par lomu drāmā "Dalasas pircēju klubs" ("Dallas Buyers Club"). Taču, kā sarunā ar "The Hollywood Reporter" atklājis pats Leto, ziņa par nomināciju filmas "The Little Things" ietvaros viņam nākusi kā pārsteigums.

Aktieris norādījis, ka absolūti piemirsis par nomināciju izziņošanu 3. februārī. "Ļoti slikti gulēju tajā naktī. Iepriekšējā dienā devos kāpt kalnos, tāpēc justos savā ziņā nemierīgs. Nedaudz pagulēju, bet pēc mošanās manīju, ka telefons ir pilns ar ziņām. Iedomājos – laikam esmu kādā grupā vai ķēdē iekļauts. Bet, kad atvēru ziņas un ieraudzīju nomināciju, jāteic, ka biju diezgan pārsteigts. Es to negaidīju. Mans prāts šobrīd nav emocionāli labākajā vietā."

Iepriekš intervijās Leto atzinis, ka šaubījies, vai tiešām viņam vajadzētu pieņemt Alberta Sparma lomu. Aktieris vienkārši negribējis atkal atveidot kādu slikto tēlu. "Kad pirmo reizi izlasīju scenāriju, domāju, ka atteikšos. Es nebiju pārliecināts, ka vēlos būt slepkavības aizdomās turamais vai ļaundaris. Taču pēc sarunas ar Džonu [režisors Džons Lī Henkoks – red.], tā šķita lieliska iespēja." Ja kopīgi izdosies Sparmu parādīt kā emocionāli dziļu un transformēties spējīgu tēlu, šis varētu būt pēdējais aktiera ceļa posms pa Mēness tumšo pusi, toreiz režisoram sacīja Leto. "Taču tikai tad, ja iesim tik tālu, cik iespējams. Viņš bija sajūsmināts un gatavs to mēģināt realizēt."

Foto: Vida Press

Šajā kategorijā Leto Sparma ir vienīgais šāda tipa varonis. Kopā ar viņu uz balvu pretendē Saša Barons Koens ("The Trial of the Chicago 7"), Daniels Kaluja ("Judas and the Black Messiah"), Bils Marejs ("On The Rocks"), kā arī Leslijs Odoms juniors ("One Night in Miami"). "Mēs gan nezinām, vai viņš patiesi ir sliktais tēls – un cik slikts viņš ir," sacījis Leto. Aktieris novērtējis iespēju sevi piespiest pārkāpt robežas un izjust Sparmas pārmaiņu procesu.

Šī gada "Zelta globuss" ieies vēsturē kā pirmais gads, kurā par labākās režisores balvu diviem kungiem stājas pretī trīs sievietes. Ar pilnu nomināciju sarakstu un pretendentiem vari iepazīties šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!