Foto: Capital Pictures/Scanpix/LETA
Šķiet, ka "Džokers 2" sper lielu soli uz priekšu, jo režisors Tods Filipss dalās ar pabeigtā scenārija attēlu. Nu mēs skaidri zinām, ka oficiāli tiek gatavots "Džokera" turpinājums. Turklāt ir atklāts arī tas, kāds būs turpinājuma nosaukums – "Džokers: Folie à Deux", ziņo "Variety".

Filipss, kurš bija pirmās "Džokera" filmas režisors un līdzautors ar Hoakinu Fīniksu galvenajā lomā, atkal sadarbojas ar līdzautoru Skotu Silveru filmas turpinājumā. Filipss savā "Instagram" ierakstā dalījās ar sarkano skripta vāku. Tika pievienots arī attēls, kurā Fīnikss lasa scenāriju.

Lai gan Filipss savā "Instagram" ierakstā nedalījās ar sižeta detaļām par jauno filmu "Džokers", nosaukums patiešām rada dažas intriģējošas domas. "Folie à Deux" burtiski tulkojas kā "kopīgs neprāts", psiholoģisks traucējums, kurā viens vai līdzīgs garīgs traucējums skar divus vai vairākus cilvēkus. Ņemot vērā, ka "Džokers" ir pazīstams ar psiholoģiski atkarīgām attiecībām ar tādiem varoņiem kā Betmens un Hārlija Kvina, šis nosaukums šķiet piemērots.


Hoakins Fīnikss atveidoja bēdīgi slaveno nelieša versiju. "Džokers" ir plaši pazīstamā supervaroņa Betmena stāsta prīkvels un vēsta, kā Džokers kļuvis par ļaundari un Betmena lielāko ienaidnieku. Tās galvenais varonis Artūrs Fleks ir neizdevies komiķis, kurš tērpies klauna kostīmā klīst pa Gothemas pilsētu un nemitīgi sastopas ar vardarbību. Fleks pamazām zaudē veselo saprātu, transformējoties par ļaundari Džokeru.

Lai gan sākotnēji nebija plānu par turpinājumu, tika ziņots, ka "Warner Bros." parakstīja līgumu ar Filipsu, lai uzrakstītu turpinājumu, un Filipss sacīja, ka viņam esot vajadzīgs laiks, lai izdomātu idejas citai daļai. Viņš iepriekš teica, ka neatgriezīsies pie turpinājuma, ja vien nespēs atrast "kādu tematisku rezonansi", kā tas bija pirmajā filmā.

Pats Fīnikss sacīja, ka nezina par "Džokera" turpinājuma plāniem, taču sacīja, ka ir vēl citi stāsti, kuros viņš varētu izpētīt šo varoni.

"Džokers" saņēma kritiķu atzinību un ieguva 11 "Oskara" nominācijas, saņemot balvu par labāko aktieri un labāko oriģinālo filmu. "IGN" sniedza "Džokeram" nevainojamu vērtējumu, nosaucot to par "filmu, kurai vajadzētu piesaistīt gan komiksu cienītājus, gan necienītājus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!