Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aktrise Gala Gadota ir gatava nākamajai lomai — Ēģiptes vēsturiskajai karalienei Kleopatrai. Pavisam nesenā intervijā aktrise par to sacīja: "Es nevaru daudz atklāt, bet varu jums pateikt, ka mēs svinēsim Kleopatras stāstu. Mēs parādīsim ne tikai to, cik seksīga un pievilcīga viņa bija, bet arī to, cik stratēģiska un gudra. Kā arī to, cik liela ietekme viņai bija un joprojām ir uz pasauli, kurā mēs dzīvojam šodien."

"Esmu noskatījusies visas Kleopatras filmas," viņa piebilda. "Bet man šķiet, ka mēs stāstām stāstu, kas pasaulei tieši tagad ir jādzird."

Kad 2020. gada oktobrī tika paziņots par Gadotas jauno lomu, izcēlās bažas, ka viņa varētu "izbalināt" varoni. Proti, Gadotas izvēle Kleopatras lomas atveidošanai nešķiet atbilstoša – kritiķiem šķiet nepieņemami Ēģiptes valdnieces lomas atveidošanu uzticēt izraēlietei, rakstīja "USA Today". Kritiķi uzskatīja, ka arābu vai afrikāņu aktrisei vajadzētu spēlēt Kleopatras lomu.

"Pirmkārt, ja vēlamies būt pareizi faktos, Kleopatra bija maķedoniete," 2020. gada decembrī "BBC Arabic" paziņoja Gadota. "Mēs meklējām maķedoniešu aktrisi, kas varētu atveidot Kleopatru. Neatradām, bet es par šo lomu biju patiesi iedegusies!"

Tāpat viņa atzīmēja: "Man ir draugi visā pasaulē, neatkarīgi no tā, vai viņi ir musulmaņi vai kristieši, vai katoļi, vai ateisti, vai budisti, vai ebreji... Cilvēki ir cilvēki. Ar šo lomu es vēlos parādīt Kleopatras atstāto mantojumu, godājot šo vēsturisko ikonu, kuru tik ļoti apbrīnoju."

Leģendāro Ēģiptes karalieni pēdējo reizi atveidoja Elizabete Teilore 1963. gada filmā "Kleopatra", kas "20th Century Fox" izmaksāja 31 miljonu dolāru un gandrīz noveda pie studijas bankrota. Filma ieguva četras ASV Kinoakadēmijas balvas.

Pēdējos gados Holivudā pat vairākas reizes uzplaiksnījušas runas par jauniem projektiem, kuru galvenie notikumi risinātos par un ap Kleopatru. Mēļoja, ka "Sony" projektā galvenās lomas atveide uzticēta tad Andželīnai Džolijai, tad dziedātājai un aktrisei Stefānijai Džoannai Andželīnai jeb Lady Gaga. Kāds ir šīs filmas statuss, šobrīd nevienam īsti nav zināms.

Paziņojot par projektu 2020. gadā, Gadota neslēpusi prieku par iespēju būt vienai no galvenajām šīs filmas veidotājām. "Es mīlu satraukumu, ko dod jauni projekti, sajūsmu, senus stāstus atgriežot dzīvē," aktrise rakstījusi savā "Twitter" profilā. "Kleopatras stāstu vēlos atklāt jau ilgāku laiku. Nevarētu būt pateicīgāka par šo komandu!"

Kleopatra, kas dzimusi senās Ēģiptes galvaspilsētā Aleksandrijā, bija Ptolemaju dinastijas pēdējā valdniece. Tās pēcteči Ēģiptē valdīja aptuveni 300 gadus. "Nīlas valdniece" izdarīja pašnāvību 39 gadu vecumā, 30 gadus pirms Kristus dzimšanas, sekojot sava mīlnieka, romiešu karavadoņa Marka Antonija piemēram.

Ēģiptes valdnieces Kleopatras un ietekmīgā Romas karavadoņa Marka Antonija mīlasstāsts kļuvis par vienu no visspēcīgākajām un intriģējošākajiem notikumu pārstāstiem vēsturē. Abi vareno valstu pārstāvji izdzīvoja īstu mīlestības pārbaudījumu. Viņu kaislīgo attiecību dēļ strauji pieauga Ēģiptes politiskā nozīme, kas Romas vadošajiem ierēdņiem ne visai patika. Kad tika iekarota arī Ēģipte un vairs nebija, kur bēgt, Antonijs ietrieca sev vēderā zobenu, domādams, ka Kleopatra ir izdarījusi to pašu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!