Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kamēr vieni aktieri kameras priekšā gozējas īsāku laiku, tikmēr citiem nav gana pat sirmā vecumā, viens no tādiem ir Klints Īstvuds. Izdevumam "Los Angeles Times" viņš atklāj, kāpēc savā 91 gadu vecumā turpina darboties kino nozarē.

Uz jautājumu, vai kaut kas atšķiras no filmu veidošanas tagad, salīdzinot ar sendienām, Klints Īstvuds atbild: "Es nekad par to nedomāju. Ja neesmu tas pats puisis, tad es negribu neko zināt. Man varētu nepatikt jaunais puisis, un tad es domātu – ko es daru ar šo muļķi?" Slavenais kinorežisors ne reizi nav salīdzinājis savas filmas, lai neatklātos tas, kā viņa darbs gadu laikā ir mainījies, jo pretējā gadījumā viņš varētu nebūt sajūsmā par lietu kārtību šobrīd.

Iemesls, kāpēc viņš savos gados turpina strādāt ir pavisam vienkāršs – viņam tas patīk!

Foto: Vida Press

Īstvuda jaunākā filma "Cry Macho" iznāks jau pavisam drīz (17. septembrī), kas būs pirmā kinolente ar viņa piedalīšanos kopš 2018. gada drāmas "Narkokurjers". Turpretī 2019. gadā klajā tika laista Īstvuda režisēta filma "Richard Jewell", kas ir biogrāfisks stāsts par apsargu, kurš 1996. gada Olimpiādes laikā stadionā atrod spridzekli. Arī filmā "Cry Macho" Īstvuds turpina strādāt kameras abās pusēs: "Man nav nekādas pretenzijas pret citiem režisoriem, bet uzskatu, ka varu uztvert dažādas lietas pavisam citādāk, tāpēc nevēlos nonākt pie domas – kāpēc šo darbu atdevu kādam citam režisoram?"


Noprotams, ka režija šobrīd Īstvudam ir tuvāka sirdij, jo pats atzīst, ka, runājot par aktiermeistarību, nereti nonāk konfliktā ar sevi. Brīžiem viņš pie sevis prāto – kāda velna pēc es vēl strādāju savos gados? Vērts piebilst, ka pirms vairāk nekā 11 gadiem jau izskanēja runas par Īstvuda karjeras beigām, taču, kā redzams, – viņš turpina strādāt!

Īstvuds vēl aizvien ir atvērts dažādiem jauniem projektiem nākotnē, nezinot, kas varētu būt nākamais. Kā atzīst pats aktieris, viņš nav nekam piesaistīts. Ja Īstvudu uzrunās filmas stāsts, viņš tajā metīsies iekšā!
Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!