Šogad uz ekrāniem sagaidīsim leģendāro aktieri un režisoru Klintu Īstvudu sev iemīļotajā – vesterna – žanrā filmā "Cry Macho". Šī būs pirmā kinolente ar viņa piedalīšanos kopš 2018. gada drāmas "Narkokurjers" ("The Mule"), vēsta "Deadline".

Kino veterānu jaunajā filmā sauksim Maika Milo vārdā, kuru aprindās atpazīstamu padarījuši kādreizējie sasniegumi rodeo lauciņā. Filmā, kas balstīta tāda paša nosaukuma rakstītajā darbā, notikumi risināsies 1979. gadā, kad vīrietis uzņemas "misiju" – atvest mājās bijušā priekšnieka dēlu, kuram Meksikā draud briesmas.

Raksturos un dzīves uztverēs tik dažādā dueta brauciens kļūst par necerēti grūtu izaicinājumu. Šajā ceļā dzīves pieredzes bagātais, garlaikotais un arī nogurdinātais vīrs rod negaidītas emocionālās saiknes, kā arī veido savu izpratni par "atpestīšanu". "Filma ir par vīru, kurš pieredzējis grūtus laikus, un nu pavisam negaidīti viņa priekšā ir jauns izaicinājums," intervijā "Entertainment Weekly" atklājis Īstvuds. "Parasti viņš to neuzņemtos darīt, bet viņš ir arī vīrs ar goda vārdu. Viņš to tur. Un viņa dzīve sākas atkal no jauna."

Kā raksta "Variety", kinolentē Īstvuda varonis maina priekštatu par vārda "mačo" izpratni un skaidro tā būtību. Kopā ar kino leģendu filmā lomas atveidos Eduardo Minets, kurš atveidos jaunieti Rafo un kuram šī ir debija pilnmetrāžās kino, Natālija Treivena ("Collateral Damage"), kā arī Dvaits Joakams ("Logan Lucky", "Sling Blade"), kuru redzēsim galvenā varoņa bijušā darba devēja Hovarda Polka ādā.

"Warner Bros. Pictures" kinolente būs skatāma, sākot no 17. septembra. Kā ierasts, paralēli to būs iespējams skatīt "HBO Max" straumēšanas vietnē.

Kas interesanti, aktieris un režisors Īstvuds jau pirms 11 gadiem savā 80. jubilejā runāja par karjeras noslēgšanu, tomēr viņš joprojām strādā. Kā minēts iepriekš, 2018. gadā uz lielajiem ekrāniem nonāca viņa veidotā krimināldrāma "Narkokurjers" par kādu vecu, vientuļu, nīgru vīru, kuram tiek piedāvāts pavisam vienkāršs šofera darbs. Taču viņš, pašam to nezinot, kļūst par meksikāņu narkotiku karteļa kurjeru.

Savukārt 2019. gadā pirmizrādi piedzīvoja vēl viens Īstvuda režijas darbs – filma "Richard Jewell" – biogrāfisks stāsts par apsargu, kurš Atlantā 1996. gada Olimpiādes laikā stadionā atrod spridzekli.

Tam grūti noticēt, bet reiz, 50. gadu vidū, tagadējā Holivudas leģenda savu karjeru sāka kā izskatīgs mazsvarīgu lomu atveidotājs televīzijas seriālos un filmās. Laikam ejot, Īstvuds kļuva par īstenu vīrišķības simbolu, atveidojot lomas gan spageti vesternos, gan arī filmās, kas atnesušas triumfu "Oskaru" izskatā.

Plašāk ar aktiera dzīvesstāstu iepazīsties šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!