Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Dveins Džonsons, kuru daudzi atpazīst arī kā Klinti jeb "The Rock", jau otro gadu pēc kārtas nav gāzts no turīgo troņa – kā vēstī "Forbes", viņš ir aizvadītā gada vislabāk pelnošais vīriešu kārtas aktieris pasaulē.

Vēstīts, ka bijušais cīkstonis laika posmā no 2019. gada 1. jūnija gada 12 mēnešu laikā nopelnījis 87,5 miljonus dolāru (aptuveni 74 miljoni eiro), no kuriem 23,5 miljonus dolāru (ap 20 miljoniem eiro) ir par lomu "Netflix" skatāmajā trillerī "Red Notice".

Daļu Džonsona ienākumu veido ieņēmumi no personīgās fitnesa apģērbu līnijas. Tās nosaukums ir "Project Rock", raksta BBC.

View this post on Instagram

A post shared by therock (@therock) on Jun 30, 2020 at 8:56am PDT

Profesionālais cīkstonis kino industrijā darbojas kopš deviņdesmito gadu beigām. Viņa augums ir 1,96 metri, bet svars sasniedz 120 kilogramus. Iespaidīgie parametri noteikti ir viens no galvenajiem priekšnosacījumiem, lai tiktu pie izteiksmīgām kino lomām.

Kopējie top 10 vislabāk pelnošo aktieru ieņēmumi iepriekš minētajā laika posmā bija 545,5 miljoni ASV dolāru (aptuveni 465 miljoni eiro). "Forbes" norāda, ka vairāk nekā ceturtā daļa šīs summas aktieru kontos nākusi no populārās straumēšanas platformas "Netflix". Pelnošāko aktieru topa otro vietu ieņem Raiens Reinolds, ar kuru Džonsons plecu pie pleca strādāja filmā "Red Notice". Reinoldsa ienākumi sasniedza 71,5 miljonus dolāru (60 miljonus eiro).

Uz pjedestāla trešā pakāpiena stājies Holivudas zvaigzne Marks Valbergs, aiz sevis atstājot Benu Afleku un Vinu Dīzelu. Savukārt sestajā vietā ierindojies indiešu aktieris Akšajs Kumārs, kurš ir vienīgais Bolivudas pārstāvis starp 10 pelnošākajām zvaigznēm. Kā raksta "Forbes", lielākā daļa Kumāra ienākumu ir no dažādu produktu reklāmu darījumiem. Top 10 iekļuvuši arī Lins Manuels Miranda, Vils Smits, Adams Sandlers un Džekijs Čans.

Vēstīts, ka vislabāk pelnošo aktrišu tops tiks izziņots drīzumā. Aizvadītajā gadā laurus plūca Skārleta Johansone ar ieņēmumiem 56 miljonu apmērā (aptuveni 48 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!