Foto: AFP/Scanpix

Arī mūzikli dzīvos ekrānos! Tapis zināms, ka atliktais iestudējums par princeses Diānas dzīvi tiks uzņemts zālē ar tukšām krēslu rindām, taču pēcāk būs redzams visiem interesentiem. Vispirms tas 2021. gada sākumā parādīsies straumēšanas platformā "Netflix", un tikai pēc tam – 25. maijā plānots atrādīt "dzīvajā" uz lielās Brodvejas skatuves.

Preses paziņojumā mūzikla pārstāvji neslēpuši sajūsmu par iespēju beidzot parādīt savu veikumu teātra mīļotājiem visā pasaulē, vēstī "Vanity Fair". "Lai gan nav iespējams aizstāt teātra skatīšanos klātienē, esam ļoti pagodināti būt daļa no kvalitatīvā satura, ko "Netflix" piedāvā saviem abonentiem," rakstīts ziņojumā. Mūzikls tiks iefilmēts kinolentē "Longacre" teātrī Ņujorkā, vēstī "The Guardian".

Diānas lomas atveidošana mūziklā uzticēta Džeannai Devālai, bet prinča Čārlza – Rojam Hartrampfam.

  • Starp citu, karaliskās ģimenes notikumiem iespējams sekot līdzi arī daudzsēriju kinofilmā "Kronis" jeb "The Crown". Uz pēdējām divām sezonām seriālam pievienojas vairāki jauni aktieri, aptverot jaunāko karaliskās ģimenes vēstures laiku. Vairāk uzzini šeit.


Sākotnēji uz mūzikla pirmizrādi skatītājus bija plānots aicināt 31. martā, taču gatavošanās process apturēts jaunā koronavīrusa izplatības dēļ. Konkrēts datums, kurā mūzikls parādīsies "Netflix", vēl nav izziņots.

Taču šis nav pirmais gadījums, kad filmu un uzvedumu veidotāji pasaulē valdošās situācijas dēļ pārceļ uz tiešsaistes platformām. Augustā par pirmizrādes atcelšanu kinoteātros paziņoja filmas "Mulana" veidotāji, kuri par atsevišķu samaksu (aptuveni 25 eiro apmērā) tās skatīšanās pieredzi atstājuši straumēšanas servisā "DisneyPlus". "Disney" pārstāvis Bobs Čapeks skaidrojis, ka jaunais koronavīruss piespiedis uzņēmumu meklēt alternatīvas pieejas, kas pēc iespējas veiksmīgāk apmierinātu skatītāja vēlmes un vajadzības. Vairāk par šo lēmumu, kas Holivudā pārsteidza daudzus, lasi šeit.

Savukārt aptuveni mēnesi pirms ziņām par Diānas mūzikla piedāvāšanu straumēšanas platformā, šādu "eksperimentu" ar mūziklu "Hamilton" izmēģināja jau iepriekš minētais sāncensis "Disney Plus". Tagad mūzikls par princesi Diānu piešķirs jau esošajam duelim vēl vienu pipariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!