"Marvel Cinematic Universe" savus fanus iepriecinājuši ar pirmo ieskatu piedzīvojumā "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings", kurā galvenie notikumi risināsies ap āziātu supervaroni.

Jaunā kinolente sekos pa pēdām cīņas mākslas speciālistam Šang-Či, ko atveidos kanādiešu aktierim Simum Liu ("Kim's Convenience", "Blood and Water"). Jau no bērnu kājas noslēpumainā "Ten Rings" organizācija viņu trenējusi nogalināt, taču Šang-Či vēlējās no šīs pasaules izbēgt. Ar cerību par normālu dzīvi viņš aizmucis uz Sanfrancisko, taču mierīgā ikdiena neturpinājās mūžīgi, un nu viņam atkal jāieskatās acīs savai pagātnei.

Jau iepriekš minētajam Liu filmas aktieru sastāvā pievienojas Tonijs Lengs, Fala Čena, Mišela Jeo un citi. Tās režiju veidojis Destins Daniels Kretons.

Filmu kā prioritāti "Marvel" nostādīja 2018. gadā – pēc tam, kad "Black Panther" un "Crazy Rich Asians" sasniedza ievērojamus panākumus, raksta "The Hollywood Reporter". Tās mērķis bija MCU skatītājumiem pirmo reizi dot iespēju baudīt filmu, kuras galvenais varonis ir aziāts, bet pašā filmā samiksēt Āzijas un Amerikas Savienoto Valstu tēmas. Un, lai gan MCU pasaulē vairākās filmās vismaz nelielā līmenī iekļauti cīņas mākslas elementi, "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" uzskatāma par pirmo pilnvērtīgo cīņas mākslas kinolenti.

Jāteic, ka iepriekšējie "Marvel" centieni filmās pavērt plašāku skatu Āzijai sagaidīti ar divējādām sajūtām. 2017. gadā "Netflix" nonāca pretrunīgi vērtētais seriāls "Iron Fist", kas saņēma sutu par galvenā varoņa izvēli (turīgs gaišas ādas krāsas personāžs, kas piekopj Āzijas cīņas mākslas tradīcijas). Pēc divām sezonām seriāla tapšanu apturēja. Savukārt 2016. gadā skatītāju neizpratni saņēma filmas "Doctor Strange" veidotāji, kuri aziātu komiksu varones "Ancient One" lomu uzticēja aktrisei Tildai Svintonei. Toreiz šis lēmums skaidrots ar vēlēšanos izvairīties no stereotipiem, kas valda par aziātiem, taču šādā veidā etniskā piederība no kinolentes pilnībā dzēsta.

Uz lielajiem ekrāniem filma varētu parādīties 3. septembrī. Līdz gada beigām mūs sagaida vēl arī citi potenciāli ļoti veiksmīgi darbi no "Marvel" kabatas, tostarp "Black Widow" (9. jūlijs), "Eternals" (5. novembris) un "Spider-Man: No Way Home" (17. decembris).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!