Pēc vairāk nekā desmit gadu ilgas gaidīšanas filma "Avatar: The Way of Water" beidzot ir klāt, lai aizvestu mūs atpakaļ uz citplanētiešu planētas Pandoras skaistajām ainavām. Džeimsa Kamerona ļoti gaidītais turpinājums ir pirmā no četrām jaunajām filmām, kas risinās fantastiskajā, videi draudzīgajā Visumā. Un, pamatojoties uz jauno materiālu, mēs varam sagaidīt, ka zilā tauta cīnīsies plecu pie pleca pret cilvēkiem par savas pasaules drošību.

Vēstīts, ka katra no četrām "Avatara" daļām, kuru filmēšana tika uzsākta 2017. gadā, izmaksās aptuveni 250 miljonu ASV dolāru, tādējādi sastādot kopējo budžetu vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru apmērā. Vērts piebilst, ka Džeimsa Kamerona "Avatars" bija un vēl aizvien ir visdārgākā jebkad uzņemtā filma.

Bez šaubām, "Way of Water" ir ilgi gaidītais Džeimsa Kemerona revolucionāras eposa turpinājums. Tā pirmizrāde notiks decembrī, 13 gadus pēc tam, kad "Avatars" kļuva par vēsturisku hitu.

Šajā filmā tiks vairāk pētīta izdomātā Pandora. Klipa beigās Sems Vortingtons, kurš pirmajā filmā atveidoja galveno varoni Džeiku, noslēpumaini apliecina savam nomocītajam partnerim, kuru atveido Zoja Saldana, ka "šī ģimene ir mūsu cietoksnis".


Kamerons gan bez jautāšanas uzreiz norādījis, ka par jaunās filmas sižetu pagaidām neko neatklās. Taču ir zināms, ka oriģinālās filmas zvaigznes Vortingtons, Saldana un Sigurnija Vīvere atgriezīsies.

"Avatars" joprojām ir visu laiku ienesīgākā filma, nopelnot vairāk nekā 2,8 miljardus ASV dolāru visā pasaulē. Filma bija nominēta ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvai deviņās kategorijās, bet statueti saņēma trijās ar vizuālajām kvalitātēm saistītās kategorijās.

"Disney", kas iegādājās oriģinālās filmas producēšanas kompāniju "20th Century Fox", ir licis lielas likmes uz "Avatars" turpmāko darbību: 2017. gadā Disneja dzīvnieku karaļvalsts atrakciju parks veltīja visu parka teritoriju filmas izdomātajai Pandoras pasaulei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!