Giljermo del Toro ir gatavs mums atklāt savu jaunāko murgu vistiešākajā šī vārda nozīmē! "Searchlight Pictures" publicējuši pirmo ar lielu nepacietību gaidītās filmas "Nightmare Alley" tīzeri, kurā iepazīstamies tuvāk ar galvenajiem varoņiem un to atveidotājiem – Bredliju Kūperu, Keitu Blānšetu un Rūniju Maru.

Kopā ar minētajām kino industrijas zvaigznēm sevi spilgti pieteiks arī Tonija Kolete, Vilems Defo, Deivids Stretērns, Holts Makalanijs un citi.

Šausmu meistars del Toro pēc "The Shape of Water" godalgu biruma bija paņēmis nelielu radošo pauzi, taču šogad viņš ir gatavs atgriezties ar jaunu darbu – psiholoģisko trilleri par diviem krāpniekiem. "Nightmare Alley" ir ekranizācija Viljama Lindsija Grešama 1946. gada kriminālromānam ar tādu pašu nosaukumu, kurš savu pirmo versiju kinofilmas izskatā piedzīvoja gadu pēc nonākšanas interesentu rokās. Toreiz romāns tika ekranizēts tipiskā "film noir" stilā.

Filmas darbība norisinās pasaulē, kurā uzdarbojas karnevālu meistari un krāpnieki, un viens no viņiem – jaunais un ambiciozais Stens Karlisle (Kūpers) – nolemj mesties uz vienu roku ar Blanšetas psiholoģi. Lai gan Karlisle ar dažiem precīzi izvēlētiem vārdiem spēj teju visus aptīt ap pirkstu un manipulēt pēc sirds patikas, viņam priekšā stājas liels izaicinājums, jo tieši noslēpumainā dāma izrādās vēl bīstamāka par viņu pašu.

Kūpers un Blanšeta pārkāps varoņu kurpēs, kurās iepriekšējā kriminālromāna ekranizācijā staigāja Tairons Pauers un Helēna Volkera, raksta "Deadline".

"Es esmu gatavs jums, cilvēki, dot vēl pēdējo iespēju savām acīm novērot vispārāko dīvainību… Vai tas ir mežonis vai cilvēks?" – tieši šī Vilema Defo atveidotā karnevāla runasvīra un klientu pievilinātāja frāze ir tā, kas vairākkārt izskan publicētajā tīzerī.

ASV filma pirmizrādi piedzīvos šī gada 17. decembrī, bet pēcāk nonāks arī kinoteātros Eiropā, vēsta "Imdb".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!