Foto: Vida Press
Iesācies 2023. gads, un tas nozīmē, ka mēs skatāmies uz pavisam jaunu kalendāru, kas ir pilns ar jaunām filmām un seriāliem, ko gaidīt nākamo 12 mēnešu laikā. Bet, bez šaubām, ir projekti, kurus vēlamies redzēt vairāk nekā citus. To, kuras filmas skatītāji visvairāk gaida jaunajā gadā, atklāj populārais portāls "Internet Movie Database" (IMDb). Lūk, 10 filmas, kuras nedrīkst palaist garām!

"IMDb" – pasaulē populārākais informācijas avots par filmām, seriāliem un slavenībām, atklājis 2023. gada gaidītāko filmu un seriālu sarakstu. Tā vietā, lai balstītu savu ikgadējo reitingu uz profesionālu kritiķu atsauksmēm, "IMDb" nosaka savu populārāko filmu un televīzijas seriālu sarakstu pēc vairāk nekā 200 miljoniem "IMDb" ikmēneša apmeklētāju faktiskajiem lapu skatījumiem.

1. vietā visgaidītākā filma šogad – "Barbie"


Neviens īsti nezina, kāda būs šī "Bārbijas" filma, kurā galvenās lomas atveidos Margo Robija un Raiens Goslings, taču Bārbijas atveidotāja Robija izdevumam "Vanity Fair" sacīja, ka plāno "sagraut ikviena cerības".

Rakstnieces un režisores Grētas Gērvigas ļoti gaidītā filma par ikonisko lelli pie skatītājiem nonāks tikai vasarā. Lai gan sižeta detaļas tiek slēptas, ir atklāts, ka Bārbija un Kens filmā būs iestrēguši reālajā pasaulē. Tātad Bārbiju sagaida nopietns izaicinājums – būt dzīvai sievietei. Kā jau ziņojām, Raiens Goslings atveidos Bārbijas ilggadējo puisi Kenu. Turklāt izrādās, ka filma būs kritiska pret sievietēm uzspiestajiem sociālajiem un skaistuma standartiem. Proti, attēlos dažādas skarbas dzīves realitātes.

Platformā "Kino Kults" par šo filmu rakstīts šādi: "Ko tieši mums būs sagādājusi Grēta Gērviga, vēl, protams, nezinām, bet "Barbie" pirmais tīzeris ar savu ironisko humoru pārsteidza pat visskeptiskākos kino gājējus. Starp citu, Bārbija, kuru redzam treilerī kā pirmo Bārbiju, tik tiešām ir precīzs pašas pirmās Bārbijas atdarinājums – tā ka Gērviga būs padomājusi arī par detaļām."

2. vietā – "Winnie-the-Pooh: Blood and Honey"

Iespējams, tieši dīvainības dēļ "Winnie-the-Pooh: Blood and Honey" iekļauta visvairāk gaidītāko filmu sarakstā. Šajā šausmu filmā bērnības mīļākie pasaku varoņi – Pūks un Sivēns – kļūs par savvaļas zvēriem (vājprātīgām slepkavām), kas vēlēsies atriebties.

Filmas reklāmas rullītī redzams, ka Pūks un Sivēns kļuvuši "mežonīgi" pēc tam, kad viņu mīļākais cilvēkbērns pirms vairākiem gadiem viņus pametis. Kad Kristofers Robins atgriežas kā pieaugušais, viņš atklāj, ka Pūks un Sivēns izauguši par milzu briesmoņiem. Un viņiem radusies kāre pēc slepkavības garšas. Piedzīvojumu un jautrības dienas ir beigušās.

Sākotnējā reakcija uz filmu "Winnie-the-Pooh: Blood and Honey" variējās no entuziasma līdz šokam un sašutumam, un daudzi fani bija nobažījušies, redzot, ka bērnības mīļākais pasaku varonis ir pārvērties par kaut ko bezgala briesmīgu. Tomēr, kā jau visiem labi zināms, strīdi, ažiotāža, nesaprašana rada vislielāko filmas popularitāti. Proti, filmas bēdīgā slava vairojusi to cilvēku skaitu, kas vēlas redzēt šo kino darbu. Šī iemesla dēļ tā pašlaik ir otra visvairāk gaidītā 2023. gada filma pēc "IMDb" datiem.

3. vietā – "Killers of the Flower Moon"

Mēs domājām, ka jau 2022. gadā iegūsim šo Mārtina Skorsēzes jaunāko filmu, taču nācās pagaidīt nedaudz ilgāk. Cik ilgi, tas vēl nav zināms, jo pirmizrādes datums joprojām nav izziņots; skaidrs ir tikai viens – tas notiks šogad.

Filma, kas balstīta uz tāda paša nosaukuma grāmatas, stāsta par to, kā FIB pagājušā gadsimta 20. gados izmeklēja noslēpumainas osedžu cilts pārstāvju slepkavības.

Jau 2021. gadā "Kino Kults" rakstīja, ka viena no galvenajām mistērijām, kas apvij Skorsēzes nākamo filmu "Killers of the Flower Moon", ir – kas tieši tajā ir tāds, kā rezultātā filmas budžets uzblīda līdz blokbāsteru cienīgajiem 200 miljoniem dolāru?

Jāpiemin, ka šis būs sestais Skorsēzes un Leonardo Dikaprio kopdarbs, desmitā kopīgā Skorsēzes un Roberta Deniro pilnmetrāžas filma, bet tikai pirmā reize, kad visi trīs sastrādājas vienā projektā.

4. vietā – "Oppenheimer"

"Oppenheimer" ir jaunākā Kristofera Nolana biogrāfiskā filma. Viņš šo nišu savā filmogrāfijā aizpildīs ar stāstu par "atombumbas tēvu" Robertu Openheimeru.

"Kino Kulta" rakstā "101 filma, ko gaidīt 2023. gadā" tiek pieminēts, ka režisors tuksnesī esot spridzinājis milzīgas bumbas, lai izvairītos no pārmērīgas vizuālo efektu lietošanas, turklāt palīgos viņš ir pasaucis, šķiet, visu Holivudu. Bet lielākais un priecīgākais satraukums ir par to, ka Kilians Mērfijs beidzot ticis pie galvenās lomas šādā megaizmēra filmā.

5. vietā – "The Little Mermaid"


Nākamā filma ir jauna "Mazās nāriņas" tā saucamā "live action" filmas versija, kas tiks izlaista 2023. gada vasaras sākumā. Tas būs "Disney" jaunākais klasiskās animācijas filmas pārtaisījums kopš "Pinokio".

Stāsts seko jaunai nāriņai vārdā Airela (atveido aktrise un dziedātāja Halle Beilija), kura sapņo doties uz zemi. Lūk, viņa noslēdz vienošanos ar jūras raganu, lai iemainītu savu skaisto balsi pret cilvēka kājām un varētu atklāt pasauli virs ūdens un iegūt prinča sirdi. Nu, visi jau ir labi pazīstami ar šīs pasakas stāstu!

6. vietā – "The Super Mario Bros"

2023. gadā tiks izlaista datoranimācijas filma "Super Mario Bros", kuras pamatā ir leģendārā "Nintendo Co" videospēļu franšīze. Stāsts sekos santehniķim vārdā Mario un viņa brālim Luidži, kad viņi šķērsos fantāzijas pasauli (pazemes labirintu), lai glābtu sagūstīto princesi.

Tiek ziņots, ka Kriss Prats ierunā slaveno Mario, nemaz nerunājot par zvaigžņotu aktieru sastāvu citiem ikoniskiem varoņiem. Šī filma noteikti būs hīts, un tā ir filma, ko "Super Mario Bros" franšīze ir pelnījusi.

7. vietā – "Indiana Jones and the Dial of Destiny"

Harisons Fords atkārto savu leģendārā pētnieka un arheologa Indiana Džonsa lomu franšīzes jaunākajā, piektajā daļā ar nosaukumu "Indiana Jones and the Dial of Destiny". Nav pārsteigums par šīs filmas gaidīšanu, jo ne velti pasaulē slavenākā arheologa iznāciens uz lielajiem ekrāniem tiek uzskatīts par vienu no kino vēsturē labākajām piedzīvojumu filmām.

Zināms tas, ka šī būs pirmā franšīzes filma, kurai režisora groži nebūs bijuši Stīvena Spīlberga rokās, bet gan Džeimsa Mangolda. Par šo izvēli franšīzes faniem pārāk daudz baiļu nav – viņš sevi pierādījis kā gana prasmīgu darboni. Turklāt "Kino Kults" rakstā pieminēts, ka atvieglojums bija milzīgs par to, ka Fībija Vollere-Bridža filmā atveidos Indija krustmeitu, nevis jauno iemīļoto. Lūk, cik tālu esam aizdzīvojušies ar Holivudas standartiem.

Portāls IMDb pievienojis piezīmi – "Sižets pagaidām nav zināms!". Tā kā atliks vien gaidīt paredzēto filmas pirmizrādes datumu – 2023. gada 30. jūniju.

8. vietā – "John Wick: Chapter 4"

"John Wick: Chapter 4" ir nākamā populārās Džona Vika franšīzes daļa. Džons Viks vienu pēc otra pieklapē un nogalina dažnedažādus riebekļus, kas bijuši gana lieli nelgas, lai nostātos viņa ceļā. "John Wick: Chapter 4" šo brīnišķīgo tradīciju turpinās, pasviežot Vikam jaunus pretiniekus, ar kuriem daudz cietušajam profesionālajam slepkavam tikt galā – tostarp Doniju Jenu, ar kuru joki ir mazi.

Filma arī turpinās atklāt mums arvien jaunus slepenās slepkavu pasaules nostūrus un noteikumus, kas nosaka viņu savādo, bet fascinējošo ikdienu.

Skaidrs tas, ka Džons Viks ir milzīga franšīze, un nav šaubu, ka šī filma būs sensācija. Kiana Rīvsa faniem patiks redzēt, kā viņš turpina iejusties vienā no viņa ievērojamākajām lomām.

9. vietā – "The Expendables 4"

"Expandables 4" ("Expend4bles") ir asa sižeta filma, kas ir ceturtā daļa no "The Expendables" franšīzes. Filmas centrā būs kodolkonflikts starp Krieviju un Amerikas Savienotajām Valstīm, ko "The Expendables" ir spiesti risināt. Šī filma noteikti būs lielisks hits asa sižeta cienītājiem.

Neskatoties pat uz to, ka Silvestrs Stallone ir galvenajā lomā, "The Expendables 4" pati par sevi būs noteikti lieliska skatāmviela.

10. vietā – "Ant-Man and the Wasp: Quantumania"


"Ant-Man and the Wasp: Quantumania" ir jaunākā trešā daļa "Marvel's Ant-Man" franšīzei. Kā jau nosaukums pasaka priekšā, daudz laika pavadīsim kvantu valstībā, kas savukārt sola dažādas iespējas dīvainākiem un neparastākiem vizuālajiem elementiem. Šai filmai uzticēts arī svarīgs uzdevums – mūs visus tā kārtīgi iepazīstināt ar Džonatana Meidžorsa Iekarotāju Kangu, kas, kā runā, būšot šī MCU perioda galvenais ļaundaris.

Šī filma ir ļoti gaidīta "Marvel" fanu vidū. Joprojām nav zināms, vai Skudrcilvēks atgriezīsies un vai Kangs Iekarotājs būs lielāks nelietis...

Raksta tapšanā izmantot informācija no portāla "Kino Kults", "IDMb" un "Collider".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!