Foto: FOX Life
Lai gan seriālu galveno varoņu mīlestība bieži vien ir tikai uz ekrāna, šo pāru attiecību līkločiem seko miljoniem skatītāju visā pasaulē. Ikoniskie seriālu pāru stāsti ir ne tikai scenāristu un producentu nopelns, bet arī īpaša ķīmija, kas virmo starp aktieriem. Visu šajā sarakstā iekļautos seriālus apvieno ne tikai spraigs un aizraujošs sižets, bet arī kaislīgi mīlasstāsti.

Mūsdienās esam pieraduši pie tā, ka gandrīz katru nedēļu ārzemju seriālu veidotāji mums piedāvā novērtēt viņu jaunos šovus. Taču gadījumā ja nekas no "karstajiem" jaunumiem īpaši neaizrauj, kanālos FOX un "Fox Life" vienmēr var atrast seriālus, kuri jau ir iemantojuši skatītāju mīlestību daudzu sezonu garumā – "Kāsla metode", "Grejas anatomija", "Nozieguma skelets un "Staigājošie miroņi".

Mīlestība pēc vienas nakts sakariem


Viens no visu laiku ikoniskākajiem seriālu mīlasstāstiem, protams, ir Mereditas Grejas (Elena Pompeo) un Dereka Šeparda (Patriks Dempsijs) starpā. Šis stāsts aizsākās jau pirmajā "Grejas anatomijas" sērijā, kad abi nejauši satikās bārā. Tikšanās laikā emocijas uzdzirkstīja un rezultējās kopīgi pavadītā naktī. Dereks vēlāk seriālā stāstīja, ka Meredita izmantojusi to, ka viņš bijis izskatīgs, piedzēries un absolūti bezpalīdzīgā stāvoklī.

Tikai nākamajā rītā abi uzzina, ka ir tiešie kolēģi Sietlas slimnīcā – Dereks ir ārsts, bet Meredita – jaunā ārste, kas stažējas internatūrā un tikko sākusi strādāt slimnīcā. Viņu starpā uzplaukst jūtas, kuras viņi, protams, mēģināja paturēt noslēpumā, taču jau pavisam drīz par viņu romānu uzzin visa slimnīca.

Nākamajās 11. sezonās Elenas Pompeo un Patrika Dempsija attēlotie personāži pārdzīvoja dažādākos attiecību līkločus, kļuva par vecākiem trim bērniem, taču viņu mīlas stāsts beidzās ar Dereka pēkšņo nāvi autoavārijā.

Viņus saveda kopā kauli


Seriāla "Nozieguma skelets" galvenie varoņi ir kriminālistikas antropoloģe Temperance Brenana (Emīlija Dešanela) un Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) speciālais aģents Sīlijs Būts (Deivids Borenass).

Lai gan daktere Brenana ir apveltīta ar asu prātu un izcilām darbaspējām, privātajā dzīvē viņai nav īpaši veicies. Iemesls tam ir gaužām vienkāršs – dakterei gluži vienkārši nav laika veidot attiecības, jo visa viņas dzīve ir pakārtota antropoloģijai.

Temperancei arī patīk visus darba uzdevumus risināt vienpersoniski. Taču priekšniecība piespēlē partneri, ar kuru viņai turpmāk būs jāstrādā kopā. Par tādu partneri kļūst ārēji brutālais FIB aģents Būts.

Kopīgi pārvarot daudzus šķēršļus, lai atklātu noziegumus, abi ar laiku satuvinās. Starp galvenajiem varoņiem uzliesmo romantiskā dzirksts un pēkšņi viņi saprot – abus vieno kaut kas vairāk nekā tikai darba attiecības.

Kāzas citu kāzu vietā


Vēl viens "Grejas anatomijas" pāris, kas skatītāju vidū kļuvis tikpat iemīļots kā Meredita un Dereks, ir dakteris Džeksons Eiverijs (Džesse Viljamss) un viņa kolēģe Eiprila Kepnere (Sāra Drū). Abi pievienojās "Grejas anatomijai" 2009. gadā, kad stāstā "Seattle Grace" slimnīca tika apvienota ar "Mercy West" slimnīcu.

Lai gan abi varoņi jau sākotnēji bijuši visai atšķirīgi, viņiem izdevies kļūt par labākajiem draugiem un, par pārsteigumu, vēlāk arī par vīru un sievu. Eiprila bija kristiešu meitene no Amerikas vidienes, savukārt Džeksons ir bagātnieka Hārpera Eiverija mazdēls. Jāpiebilst, ka viņa vectēva fonds piešķir prestižākos apbalvojumus medicīnas jomā.

Viens no "Grejas anatomijas" vēsturiski labākajiem momentiem arī saistās ar šo pāri. Kad Eiprila gandrīz apprecējās ar citu kolēģi, Džeksons apturēja viņas kāzas ar vārdiem: "Es tevi mīlu, Eiprila! Vienmēr esmu mīlējis. Pat lietas, kas man tevī nepatīk, es mīlu. Es gribu, lai tu būtu kopā ar mani," teica Džeksons.

Lieki piebilst, ka šīs kāzas nenotika, jo Eiprila ar Džeksona aizbēga un apprecēja viens otru tajā pašā dienā!

Mīlestība uzplaukst tur, kur nav cerības


Šķiet, ka pasaulē, kurā (iz)dzīvo seriāla "Staigājošie miroņi" varoņi Glens Rī (Stīvens Jons) un Megija Grīna (Lorīna Koēna) nav vietas romantiskām jūtām, tomēr viņiem izdodas atrast mīlestību arī zombiju pārņemtajā postapokalipses pilsētā.

Glens un Megija bija pirmais "Staigājošo miroņu" pāris, kas sāka satikties. Viņi arī bija pirmie, kas apprecējās. Glens un Megija plānoja dzīvot kopā ilgi un laimīgi, taču to visu izjauca cits seriāla "pārītis" – Nīgans un viņa "draudzene" Lucila. Jāpiebilst, ka Lucila patiesībā bija beisbola nūja, kuru Nīgans nosauca savas mirušās sievas vārdā, godinot viņas piemiņu.

Megija pat palika stāvoklī neilgi pirms Glena nāves, taču nākotne, kuru viņa bija plānojusi, sagruva. Megija skaļi protestēja pret Rika Graimsa lēmumu Nīganu nevis nogalināt, bet gan ieslodzīt uz mūžu cietumā. Tiesa, pēc laika apmeklējot ļaundari cietumā, viņa saprata, ka Nīgans ir salauzts un no tirāniskā terorista, ka reiz nogalināja viņas vīru, ir atlikusi vien ēna.

Jāpiebilst, ka 2022. gada martā kļuva zināms, ka gaidāms atsevišķs seriāls ar Džefriju Dīnu Morganu (Nīgans) un Lorīnu Koenu (Megija Grīna) galvenajās lomās. Tā nosaukums būs "Staigājošie miroņi: Mirusī pilsēta". Seriāla veidotāji arī paziņoja, ka notikumi risināsies Ņujorkā. Pirmajā sezonā plānotas sešas sērijas, kuru pirmizrāde paredzēta 2023. gadā.

Atliek vien minēt, ko sagaidīt no Megijas un Nīgana atkalsatikšanās postapokaliptiskajā Manhetenas salā. Patlaban piekļuvei tai ir norobežota no pārējās pasaules, jo seriāla veidotāji sižetu tur stingrā noslēpumā.

Mīla kadrā, naids aizkadrā


Detektīvseriāla "Kāsla metode" karstākais pārītis ir rakstnieks Ričards Kāsls un daiļā Ņujorkas policijas detektīve Keita Beketa. Kāsls ir slavens detektīvu autors, kuru fanu pulkā ir arī Ņujorkas mērs, kas palīdz viņam kļūt par konsultantu lietās, kuras izmeklē Beketa un viņas komanda.

Seriāls sākas īsi pēc tam, kad Kāsls tikko "nogalinājis" savu slavenāko personāžu Dereku Stormu un vēlas nākamo romānu uzrakstīt par citu varoni, kuras raksturu norakstījis no... Keitas Beketas!

Lieki piebilst, ka Keita nebija sajūsmā, kad Kāsls apdraudēja ne tikai izmeklēšanas gaitu, bet arī savu un citu dzīvības. Tomēr ar laiku viņa samierinājās ar izskatīgā rakstnieka klātbūtni. Pēcāk atklājās, ka arī viņa bija Kāsla romānu pielūdzēja.

Lai gan uz ekrāna Natans Filions un Stana Katiča spēlēja kaislīgu mīlasstāstu, aiz kadra aktieriem bija ļoti saspīlētas attiecības. Runā, ka pēdējo "Kāsla metodes" sezonu filmēšanas starplaikā abi nepārmija ne vārda savā starpā. Lai gan scenāristi darīja visu iespējamo, lai abi aktieri pēc iespējas mazāk redzami kopīgās ainās, tomēr pēc 8. sezonas beigām Katiča nolēma seriālu pamest. Tas arī pielika punktu visai "Kāsla metodei". Jāatzīst, ka redzot abu aktieru saspēli, grūti noticēt, ka mīlestība ir iestudēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!