Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 15. jūnija, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt jaunu Francijas zinātniskās fantastikas trilleri MS1: Cietuma gals (oriģinālā - Lockout vai MS One: Maximum Security), kuras idejas autors un scenārija līdzautors ir slavenais franču kinorežisors Liks Besons.

Filmas sižets ir sekojošs: tuvā nākotnē bijušais CIP aģents Snovs ir nepatiesi apsūdzēts par sava kolēģa nogalināšanu. Vienīgā iespēja atbrīvoties iekrīt rokās pavisam negaidīti. Stingrā režīma cietumā, kas izveidots ārpus Zemes atmosfēras robežām, lai izolētu ieslodzītos, izceļas dumpis.

Ieslodzītie nolaupa prezidenta meitu Emīliju, kura cietumā pilda miera misiju. Snovam ir jāizglābj meitene, bet, lai to izdarītu, viņam ir jāsaduras ar 500 bīstamākajiem visuma noziedzniekiem.

Filmas MS1: Cietuma gals oficiālais reklāmas treileris

Jaunajā trillerī filmējušies tādi aktieri kā Gajs Pīrss, Megija Greisa, Vinsents Rīgans, Peters Stormers, Džozefs Gilgans (attēlā) un citi.

"Mēnesi līdz filmēšanas sākumam pastāvīgi apmeklēju sporta zāli. Sportošanu nepārtraucu arī filmēšanās laikā - uz zāli gāju piecas reizes nedēļā. Tā bija iespēja uzlabot formu - ieguvu papildu deviņus kg muskuļu masas," žurnālam Muscle Works stāstījis Gajs Pīrss, kuram ātri iegūt muskuļus aktierim palīdzēja arī profesionālā kultūrista pieredze - jau 16 gadu vecumā viņš kļuva par Austrālijas kultūrisma čempionu.

44 gadus vecais Pīrss pazīstams no slavenā austrāliešu TV seriāla Kaimiņi un tādām filmām kā Memento (2000), L.A. Confidential (1997), The Count of Monte Cristo (2002), The King's Speech (2010), The Time Machine (2002) un citām, bet Megija Greisa pamanīta kulta seriālā Lost un Irinas lomā vampīru sāgā Krēsla.

Belgradā uzņemtā filma Cietuma gals, kuras budžets ir 20 miljoni dolāru, uz ASV kinoekrāniem iznāca 13. aprīlī, un līdz šim laikam pasaules kino nomā nopelnījusi 25 miljonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!