Foto: DELFI
Āgenskalns tiek uzskatīts par vienu no prestižākajām Rīgas apkaimēm. Tuvu centram. Šobrīd uz dzīvi Āgenskalnā pārceļas aizvien vairāk radošu ļaužu, kam tīk apkaimes īpašā atmosfēra: zaļums, bruģētas ieliņas, kas met cilpas gar koka māju rindām. Bet vēl pavisam nesen Āgenskalna vārds bieži vien zibēja kriminālhronikā. "Delfi" pēta šīs apkaimes noziedzības stāstu.

Āgenskalns ir viena no senākajām Rīgas apkaimēm, un tas uzliek īpašu zīmogu. Vēl joprojām te ir daudz vecu, pamestu māju, kur joprojām mitinās Rīgas visnelabvēlīgāko sociālo slāņu pārstāvji. Koka apbūve gan pamazām tiek savesta kārtībā, rajons attālinās no iesaukas "Pārdaugavas Hārlema". Tomēr Āgenskalna dziļumos itin viegli uziet tādus graustus, kuru tuvumā baisi uzturēties pat dienasgaismā.

Kopš astoņdesmito gadu beigām Āgenskalna vārds bieži zibējis kriminālajā hronikā, te pastrādātie noziegumi izcēlās ar īpašu nežēlību. Te spridzinātas kafejnīcas un pašvaldības iestādes, te uzbrukts uzņēmējiem un dedzināta degvielas uzpildes stacija. Laupītāji terorizējuši kafejnīcas un neskaitāmos veikaliņus mazajās šķērsielās, uzbrukts pat vairumtirgotājiem. Te viltus miliču banda aplaupīja vietējos komersantus, bet parki un skvēri vilināja izvarotājus.

Mazā "Hārlema"

Āgenskalna tirgus ir lielākais tirgus Daugavas kreisajā krastā. Deviņdesmitajos gados te bija krietni mierīgāk nekā Centrāltirgū vai Vidzemes tirgū, kur ietekmes zonas tika dalītas turpat, starp tirgotāju rindām. Āgenskalna tirgus atšķīrās arī no Rīgas modīgo ļaužu mekas – Čiekurkalna tirgus, kur spekulanti uz pilnu klapi andelēja "varjonkas" jeb balināta džinsa bikses un mohēras džemperus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!