Avantis stipendiju konkursam un Gada Balvai kopumā pieteicās 361 jaunietis. Ļoti daudz pieteikumu saņemti Gada Balvai, turklāt lielāko daļu pieteikumu iesūtījuši tieši aktīvu un radošu jauniešu draugi un skolotāji. Piedāvājam Delfi lasītājiem iepazīties ar astoņiem Gada Balvas pretendentiem, kuru darbi mums šķita īpaši interesanti.
„Izrādās, tas nemaz nav tik vienkārši – uzrakstīt par sava dēla labajiem darbiem, - iespējams tāpēc, ka esmu pie tiem pieradusi, un tie šķiet paši par sevi saprotami...,” raksta 18 gadus vecā Armanda Sproģa mamma Marija Sproģe.

Viņa atzīst: „Strādājot bibliotēkā, diendienā satieku daudz brīnišķīgu, zinātkāru un daudzsološu jauniešu. Ikviens no viņiem būtu pelnījis atzinību. Priecājos, ka arī par savu dēlu dzirdu labas atsauksmes un atzinīgus vārdus. Es lepojos ar viņu”.

Armands mācās Viļānu 41.arodvidusskolā un savu nākamo profesiju izvēlējies pats, - tā būs saistīta ar enerģētiku. „Es atbalstu dēla izvēli un priecājos par to, ka viņš nav skrējis prom no Latgales, bet, nenoliedzot savas latgaliskās saknes, palicis uzticīgs dzimtajam novadam,” saka viņa mamma.

Viņš ir ne tikai sabiedriski aktīvs – piedalās dažādās olimpiādēs, konkursos, spēlē skolas futbola komandā, bet ir arī neatsverams atbalsts mājās. „Visās lietās un vietās es paļaujos uz Armandu, jo zinu, ka nepievils. Agri saskāries ar dzīves skarbo īstenību, lai cik banāli tas arī skan, Armands, laimīgā kārtā nav nocietinājies, bet palicis atvērts pasaulei un no visa pieredzētā un pārdzīvotā izdarījis, manuprāt, vienīgo iespējamo pareizo secinājumu: katrs pats ir savas laimes kalējs”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!