Avantis stipendiju konkursam un Gada Balvai kopumā pieteicās 361 jaunietis. Ļoti daudz pieteikumu saņemti Gada Balvai, turklāt lielāko daļu pieteikumu iesūtījuši tieši aktīvu un radošu jauniešu draugi un skolotāji. Piedāvājam Delfi lasītājiem iepazīties ar astoņiem Gada Balvas pretendentiem, kuru darbi mums šķita īpaši interesanti.„
Man ir liels prieks Lolitu rekomendēt Avantis balvai. Tā viņai būtu laba balva par pozitīvo attieksmi pret dzīvi un līdzcilvēkiem, un kā stimuls, lai nākotnē varētu paveikt vēl daudz laba”. Tā par piecpadsmitgadīgo Lolitu Bērziņu no Saulkrastiem raksta viņas klases audzinātāja.

Viņa saka: „Meitenei vienmēr pietiek laika, lai izpildītu visus viņai uzticētos pienākumus. Ārpus mācību laika viņai ir ļoti daudz nodarbību; viņa dzied skolas korī un ansamblī, aktīvi piedalās skolas noformēšanas darbos, ar ļoti labiem panākumiem startē dažādās mākslas izstādēs, jo Lolita pagūst apmeklēt arī mākslas skolu. Un Lolitu var attiecināt teicienu „jo vairāk dara, jo vairāk var izdarīt””.

„Lolitu dzīve nav lutinājusi. Meitenei ļoti agri nomira mamma, viņu audzināja tētis un vecmāmiņa. Lolita ir redzes invalīde. Bet šie fakti nav mazinājuši Lolitas interesi par apkārt notiekošo; viņa ļoti labi prot komunicēt ar līdzcilvēkiem, klasesbiedriem utt. Lolita ir viena no tiem klases skolniekiem, kas bez liekas lūgšanas noorganizē klases un skolas pasākumus; viņai patīk rakstīt scenārijus dažādiem pasākumiem. Varbūt tas ir tāpēc, ka viens no viņas hobijiem ir kino,” uzskata skolotāja.

Lolita pati saka, ka gadījumā, ja iegūs Avantis Gada Balvu, viņa būs laimīgākais cilvēks pasaulē un par iegūto naudu varēs iziet redzes ārstēšanas kursu Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!