Foto: Publicitātes foto

Etno mūzikas grupa "Tautumeitas" izdod dziesmas "Spodrē manu augumiņu" remiksu, kas tapis sadarbībā ar vācu elektroniskās un house mūzikas producentu Rey&kjavik, īstajā vārdā Aleksandru Šūmanu (Alexander Schomann).

"Kad stāvi pie rituāla ugunskura un skan repetatīvi bungu sitieni un melodijas, dažreiz tā vien liekas, ka tas viss kopā ar dūmu smaržu ievelk transa stāvoklī. Šo sajūtu notvērām, klausoties Rey&kjavik mūziku, un sapratām, ka mums ir līdzīga gaume mūzikā. Etniskas skaņas, rituālistiski teksti un dziedājumi, mijoties ar minimālistiskiem ritmiem, ieved mūs pavisam jaunā - elektroniskās deju mūzikas pasaulē," stāsta grupas "Tautumeitas" dalībniece Asnate Rancāne.

Rey&kjavik, kurš uzstājies tādos festivālos kā "Burning Man" un "Fusion", stāsta: "Šo dziesmu pirmo reizi dzirdēju drauga Instagramā. Tā man uzreiz iespiedās atmiņā, tādēļ jautāju viņam kas tā ir par dziesmu. Viņš izstāstīja par dziesmu "Spodrē manu augumiņu" un vēlāk arī bija tas, kurš mani iepazīstināja ar grupas dalībniecēm." Asnate atminas: "Ar Rey&kjavik pirmo reizi satikāmies Rīgā, klubā "Teritorija", kur viņš spēlēja savu DJ setu un uzlika fragmentu no mūsu dziesmas "Spodrē manu augumiņu". Nākamajā rītā nolēmām veidot kopīgu programmu."

"Spodrē manu augumiņu" remiksu iespējams noklausīties populārākajās straumēšanas platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!