Foto: Publicitātes foto

Latviešu hip-hop mākslinieks Edavārdi laidis klajā jaunu solo albumu "Iekšas". Tas tapis sadarbībā ar bītmeikeri un producentu NiklāvZ kopīgā radošā procesa rezultātā, izveidojot 10 jaunus skaņdarbus.

"Albums "Iekšas" parāda reperi no visām pusēm, ļaujot vaļu, kā nopietniem skaņdarbiem, tā arī daļai humora izjūtas," par jauno ierakstu saka tā autors.

Vairākās no albuma kompozīcijām ir dzirdamas dziedātājas Linn un Una Daniela (pazīstamas arī kā duets "Unda"), dodot atslodzi no brīžiem intensīvā un smagā Edavārdi rečitatīva. "Iekšās" ir arī dzirdams "The Bad Tones" dalībnieks Edvards Broders, kurš piedalījās dziesmas "Iekarošu pasauli" tapšanā. Par albuma vokālu ierakstu ir atbildīgs NiklāvZ un reperis/producents ansis, kurš veica visu dziesmu gala apstrādi, kā arī palīdzēja ar papildu producēšanu. 90% "Iekšu" tika ierakstīti 2022. gadā, bet, saistībā ar Edavārdi dalību citos projektos, albums tika pabeigts 2024. gada sākumā.

"Šis albums tapa ar uzstādījumu būt maksimāli brīvam un radošam. Veidojot "Iekšas", es daudz retāk vērsos pēc padoma pie saviem kolēģiem un koncentrējos uz savu vīziju. Šoreiz teksti netika rakstīti pie pabeigtiem bītiem. Devos ar ideju pie Niklāva un viņš no nulles radīja pavadījumus, kuri atbilda manai vīzijai. Iepriekšējā solo albumā "Ekosistēmas" bija daudz pārdomu un melanholijas, tāpēc šoreiz es centos sevī atrast citas šķautnes, pārkāpt pāri tam, kam man vajadzētu būt un brīvi radīt," par albumu saka Edavārdi. Kopš iepriekšējā Edavārdi solo albuma "Ekosistēmas", kas iznāca 2021. gadā, reperis ir izdevis vairākus solo singlus, noorganizējis divus "Bēdīgo dziesmu koncertus", aktīvi darbojies supergrupā "Singapūras satīns", kā arī izdeva vairākus singlus un EP ar drum’n’bass projektu "Krata".

Niklāvs Sekačs, jeb "NiklāvZ" ir mūziķis, producents un audio dizaineris, kura darbus var dzirdēt gan TV reklāmās, gan mūzikas topos Latvijā un ārzemēs. NiklāvZ strādā ar tādiem māksliniekiem, kā Ozols, Edavārdi, ansis, Prusax, Rick Feds un daudziem citiem. NiklāvZ savā brīvajā laikā arī nodarbojas ar aktīvu dīdžejošanu, ir uzstājies lielākajos Latvijas festivālos, kā arī uzstājas un dīdžejo ar tādiem ārzemju māksliniekiem kā Tommy Cash.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!