Foto: Publicitātes foto. Ziemeļfloridas Universitātes koris

Mazās ģildes Lielajā zālē piektdien, 10. maijā, pulksten 20 notiks Jauniešu kora "Balsis" un Ziemeļfloridas Universitātes kora kopīgs koncerts.

Kā "Delfi" informē kora "Balsis" vadītājs Ints Teterovskis, 2025. gada janvārī "Balsis" dosies savā ceturtajā koncertturnejā uz Amerikas savienotajām valstīm. Triju nedēļu laikā notiks vairāk nekā desmit koncerti un meistarklases ASV Ziemeļaustrumos: Milvokos, Čikāgā, Klīvlandē, Vašingtonā, Filadelfijā, Ņujorkā un Bostonā. Koncerti notiks gan latviešu diasporas centros, gan amerikāņu auditorijai, sadarbībā ar mūsu draugu koriem ASV.

Šoreiz Rīgā viesojas Ziemeļfloridas Universitātes koris (University of North Florida singers) un diriģente Kara Tašere (Dr. Cara Tasher). Koris ir savā pirmajā Ziemeļvalstu tūrē un būs dzirdams arī Helsinkos, Tartu un Tallinā. Rīgā, līdzās amerikāņu tradicionālajai mūzikai skanēs Arvo Perta, Veljo Tormisa, Boba Čilkota skaņdarbi. Abi kori kopā dziedās mūsdienu vidējās paaudzes zināmāko latviešu un igauņu autoru dziesmas: Perta Ūsberga "Õhtul" un Ērika Ešenvalda "Stars".

Ieeja koncertos bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!