Foto: Lauris Viksne

Grupu "Tautumeitas" atstājusi viena no līdzšinējām dalībniecēm – dziedātāja Ilona Dzērve, liecina informācija grupas sociālo mediju profilos.

Šo informāciju “Delfi” apstiprina arī grupu pārstāvošās menedžmenta kompānijas “Every Little Thing” vadītāja Guna Zučika. Viņa saka, ka pagaidām netiks meklēta jauna “Tautumeitu” dalībniece un grupa uzstāsies mazākā sastāvā.

Dzērves aiziešana no “Tautumeitām” saistīta ar jauniem profesionāliem izaicinājumiem. Viņa izturējusi konkursu un kļuvusi par vienu no Latvijas Radio kora dziedātājām.

“Man ir tas gods no šī gada sākuma tikt uzņemtai vienā no Eiropas labākajiem profesionālajiem koriem - Latvijas Radio korī. Tam pieteicos, jo šajā dzīves posmā manas galvenās prioritātes ir stabilitāte, rūpes par ģimeni un nākotni, kā arī vilina iespēja izmantot savu dziedātājas potenciālu arī akadēmiskās mūzikas žanros. Tas ir arī bijis mans agrīno studiju laika sapnis, kad apguvu mūzikas pedagoģiju un diriģēšanu,” raksta Dzērve.

Foto: Lauris Viksne

“Tāpēc ar lielu mīlestību un skaistām atmiņām noslēdzu savu iepriekšējo dzīves nodaļu “Tautumeitās”, kas ilga deviņus patiesi aizraujošus gadus. Jau no pirmās dienas esmu bijusi kopā ar meitenēm, tāpēc vienmēr sirdī jutīšos “Tautumeita”! Protams, ka man pietrūks mūsu neatkārtojamā balsu saskaņa, kopīgās dziesmas, jautrie izbraucieni, kā arī publikas siltais atbalsts, taču mīlēšu viņas (un arī pārējos grupas dalībniekus) līdz mūža galam, sekošu līdzi un priecāšos par viņu panākumiem, kā arī būšu gatava kādreiz vajadzības gadījumā izlīdzēt un atkal uzlikt galvā kroni,” pauž dziedātāja.

Etnomuzikoloģe, mūzikas skolotāja un kordiriģente Ilona Dzērve grupas “Tautumeitas" sastāvā dziedāja jau kopš tās dibināšanas 2015. gadā. Viņa ir mācījusies Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Dziedājusi solo 2013. gada Dziesmu svētkos, bet kopā ar grupu “Tautumeitas” koncertējusi daudzviet pasaulē, tai skaitā Japānā un Austrālijā, piedalījusies grupas “Prāta vētra” koncertos, kā arī saņēmusi dažādas mūzikas godalgas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!