Foto: LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludinātajā konkursā par apraides tiesību piešķiršanu radio programmas veidošanai vai apraides aptveršanas zonas palielināšanai Rīgā 100,0 MHz frekvencē par uzvarētāju noteikta AS "Radio SWH" veidotā programma "Radio SWH LV", liecina "Radio SWH" valdes priekšsēdētāja Jāņa Šipkēvica ieraksts sociālajā medijā "Facebook".

Programma "Radio SWH LV" ir informatīvi muzikāla programma latviešu valodā, teikts paziņojumā. Tajā paredzētas ziņas vismaz 1% apjomā no nedēļas raidlaika un mūzikas tikai latviešu valodā atskaņošana. Programmā dominē pašu veidots saturs, arī iesaistot jaunos mūziķus un tādējādi kopumā veicinot Latvijas mūzikas popularizēšanu.

NEPLP locekle Ilva Milzarāja pauž: "Viens no konkursa mērķiem bija izraudzīties programmu, kura, līdztekus citiem svarīgiem kritērijiem, stiprinās Latvijas nacionālo kultūrtelpu. Programma Rīgā 100,0 MHz frekvencē būs ne tikai galvaspilsētas vizītkarte. Daudziem Rīgas viesiem tā veidos skanīgu priekšstatu par visu Latviju. Tāpēc ir svarīgi, ka programma skan latviešu valodā, tai ir precīzs formāts un attīstības redzējums, tā ir sevi jau pierādījusi, audzējot auditoriju."

Programmai "Radio SWH LV" apraides atļauja tika izsniegta 2022. gadā, un šobrīd programma skan Ventspils 104,5 MHz un Liepājas 105,8 MHz frekvencē. Darbības uzsākšanas laiks Rīgā 100,0 MHz frekvencē ir paredzēts 12 mēnešu laikā no dienas, kad stājies spēkā lēmums par konkursa rezultātiem. Lēmumu NEPLP pieņēma 2024. gada 9. maijā.

Kopumā konkursā bija saņemti septiņi pieteikumi, kurus iesniedza seši pretendenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!